1. Haberler
  2. Gündem
  3. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Kürt sorunu olmadığını ve asla olmayacağını vurguladı. Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti’nin etnik veya mezhebi bir ağırlığı ve açmazı da yoktur. Var olan sorun bölücü terör sorunudur, bu ihanetin kökü muhakkak surette kazınacaktır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin mesajında şunlar belirtildi:

  • Türkiye Cumhuriyeti, bir asrı geride bırakarak, yeni yüzyılın ilk yıl dönümüne güçlü bir vizyon eşliğinde, milli birlik ve dayanışma hissiyatının güvencesi altında giriş yapmıştır. Devir Türk Devri, zaman Türkiye Yüzyılı zamanıdır.
  • Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller, Cumhuriyet meşalesinin altında hem aydınlanmakta hem de geleceğin parlak sayfalarını aralamaktadır.
  • Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin aziz ve tarihi varlığının kesintisiz devam eden hürriyet ve istiklal davasıyla eklemlenmesinin mümtaz bir eseridir, milli kahramanlık ve kader ortaklığının marifetiyle husule gelen muazzez bir egemenlik beratıdır.
  • Hiçbir yokluğa ve yılgınlığa boyun eğmeyen milletimiz, dişiyle tırnağıyla, imanıyla iradesiyle, canıyla kanıyla vatana yığılan düşmanı önüne kattığı gibi kovalamayı ve bunun ardından yeni Türk devletini kurmayı başarmıştır.

CUMHUR DEMOKRASİSİ VE CUMHURİYETİN ÖNEMİ

  • Cumhur, demokrasi sistemi ile devlet şekli demek olan Cumhuriyetle ayrılmamak üzere kavuşmuştur. Böylelikle birbirini tamamlayan mütareke ve işgal dönemleri kapanmış, Türk tarihinde yepyeni bir dönem başlamıştır.
  • Aziz Atatürk’ün veciz sözlerle açıkladığı üzere, Türkiye Cumhuriyeti, cihanda işgal ettiği mevkiye layık olduğunu eserleriyle ispat etmek için ebediyet güzergâhında harekete geçmiştir.
  • Milli Mücadele kahramanları, zaferlerin düğümünü çözerken, Cumhuriyet’in fazilet ve fikrini duru vicdanlarında cem ederek yepyeni bir çığırın açılışını bilek ve inanç kudretiyle hayata geçirmişlerdir.

Türkiye Cumhuriyeti, soylu bir milletin “varım ve payidarım” mesajının şehit kanlarıyla ibra ve izharıdır. Tarihteki Türk devletler zincirine eklenen bu halka, geçmişle geleceği birleştiren köprü, egemenlikle milleti tekleştiren son söz, ebedi karar ve irade kuvvesidir.

  • Kurtuluş yıllarının emsalsiz feragat ve fedakarlıklarıyla kurucu ilkelerini temerküz eden Cumhuriyet’in yeni yüzyılın ilk yıldönümünde aynı duruş ve duyuşa ihtiyacı olduğu kaçınılmaz bir gerçektir.
  • Haksızlığa, hayasızlığa ve en şedit saldırılara karşı cephe cephe kazanılmış zaferlerle çatısı örülen Türkiye Cumhuriyeti’nin nefsine ve yabancı telkinlere esir düşenlerin elinde oyuncak olmasına rızamız olmayacaktır.
  • Tarihin hiçbir etabında dış düşmanlardan merhamet dilenmeyen Türk milleti, içimize sızmış azgın işbirlikçilere, onların sonu gelmez tahrik ve tahribatlarına asla taviz vermeyecek ve teslim olmayacaktır.

KÜRT SORUNU YOKTUR, VAR OLAN SORUN BÖLÜCÜ TERÖR SORUNUDUR

Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Kürt sorunu yoktur, asla da olmayacaktır. Var olan sorun bölücü terör sorunudur, bu ihanetin kökü muhakkak surette kazınacaktır” dedi. Teröristlerin ve bölücü terör örgütünün, Türkiye’nin milli güvenliğine yönelik tehdit oluşturduğunu belirtti.

  • Terör ve bölücülüğü sadece hayatımızdan değil, milli hafızadan da söküp atma hedefinden cayma, sapma ve savrulma söz konusu değildir.
  • Şayet buna direnç gösterilirse, eski usul mücadele stratejilerinden daha sert, seri ve şiddetli yöntemlerin devreye alınması mukadder hale gelmeli, hiç kimsenin de gözünün yaşına bakılmamalıdır.
  • Türkiye Cumhuriyeti, iç ve dış müstevli cephesinin mütecaviz tahakkümleriyle sarsılmayacak, sonsuzluk istikametindeki bağımsız ilerleyişinden kesinlikle vazgeçmeyecektir.

Bahçeli, milli birlik ve beraberlik şuurunun perçinlenmesi gereken bugünlerde, herkesin devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne önşartsız bağlılığını samimi bir şekilde dile getirmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarını ve TUSAŞ saldırısında şehit olan kardeşlerini rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti. Büyük Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak en kalbi selam, sevgi ve saygılarını paylaştı.

Kaynak: Sözcü

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!