1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ardeşen’de Sağanak Yağışlar ve Heyelanlar

Ardeşen’de Sağanak Yağışlar ve Heyelanlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardeşen’de Sağanak Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiledi

Ardeşen'de Sağanak Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiledi

Kentte yaklaşık iki haftadır aralıklarla süren sağanak yağışlar, yerel yaşamı olumsuz etkileyerek çeşitli sorunlara yol açtı. Bu sağanak, birçok noktada irili ufaklı heyelanlara neden olurken, bazı ev ve iş yerlerini de su baskınları ile karşı karşıya bıraktı.

Özellikle Ardeşen ilçesi Pınarlı köyünde meydana gelen bir heyelan, bölgede büyük bir tahribata yol açtı. Yamaçtan kopan toprak kütlesi, dere kenarındaki beş evle birlikte çay bahçesini de etkiledi. Evlerin giriş ve katlarına kadar ulaşan çamur, burada yaşayan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Olayın ardından, yetkililere yapılan ihbarlar üzerine AFAD, AKUT ve JAK ekipleri olay yerine sevk edildi. Bu ekipler, biri yaşlı toplam beş kişiyi heyelan riskine karşı güvenli bir bölgeye tahliye etti.

Sağanağın etkisini kaybetmesiyle birlikte, belediye ve Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, heyelanlı bölgelerde temizlik çalışmalarına başladı. AFAD ekiplerinin hasar tespit çalışmaları ise devam ederken, yağmurun durmasıyla birlikte bölgede yaşayan vatandaşlar da çamur birikintilerinin olduğu arazilere ve bahçelere yönelik temizlik çalışmalarını hızlandırdı.

‘CANA BİR ŞEY OLMADI’

Pınarlı köyü muhtarı Osman Şeremet, tedbir amaçlı olarak evlerdeki kişilerin güvenli bir şekilde tahliye edildiğini belirtti. Şeremet, “Hafta sonu aşırı yağışların ardından heyelan meydana geldi. Yaklaşık 2 dönümlük bir çay tarım arazisinde kopma yaşandı. Menfezimiz tıkandı, bu nedenle 3 ev boşaltıldı, bir ev ise yukarıda tehlike altında. Neyse ki, cana bir şey olmadı. AFAD, AKUT ve JAK ekipleri olay yerine geldi. Alttaki evde yaşayan 5 kişiyi ekiplerle birlikte güvenli bir şekilde çıkardık ve evin etrafından dolanarak Ardeşen merkezdeki evlerine naklettik” dedi.

Heyelan anını anlatan Havva Yurdakul ise şunları ifade etti: “Akşam namazı vaktinde yemeğimizi yiyip ahıra indim. İnekleri sağarken elektrikler gitti. Burada direklerin bükülüp koptuğunu fark ettik. Hemen dışarı atladık. Çok büyük bir ses geliyordu ve dışarı kaçtık. Yaşlı bir komşumuz vardı, onu da taşıdık. Geldiğimizde evimize giremedik, bir süre beklemek zorunda kaldık. İki gündür burası tamamen çamur; ayak bastığımız her yer çamur. Bahçeye girdiğinizde düşme tehlikesi var” diye konuştu.

Kaynak: Sözcü

Ardeşen’de Sağanak Yağışlar ve Heyelanlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!