1. Haberler
  2. Spor
  3. Mike Tyson ve Jake Paul Arasındaki Boks Maçı 15 Kasım’da

Mike Tyson ve Jake Paul Arasındaki Boks Maçı 15 Kasım’da

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mike Tyson ile Jake Paul Arasındaki Boks Maçı Yaklaşıyor

Mike Tyson ile Jake Paul Arasındaki Boks Maçı Yaklaşıyor

Mike Tyson ve Jake Paul arasındaki büyük boks maçı için Netflix, geçtiğimiz günlerde bir fragman yayınladı. Başlangıçta 20 Temmuz 2023 için planlanan bu karşılaşma, Tyson’ın sağlık sorunları nedeniyle ertelenmek zorunda kalmıştı. Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından yeni bir tarih belirlendi ve maç 15 Kasım 2023’te Dallas Cowboys’un evi olan AT&T Stadyumu’nda gerçekleşecek. Bu özel etkinlik Netflix üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

MİKE TYSON VE JAKE PAUL MAÇI NE ZAMAN?

Bu karşılaşma, Mike Tyson’ın Kasım 2020’de Roy Jones Jr. ile gerçekleştirdiği dövüşten sonra ringdeki ilk mücadelesi olacak. 2005 yılından bu yana Tyson’ın katılacağı ilk profesyonel boks maçı olması açısından da büyük bir heyecan yaratıyor. Tyson ve Paul arasındaki bu nefes kesici karşılaşma, 15 Kasım’da AT&T Stadyumu’nda seyircilerin karşısında olacak.

DÖVÜŞ KURALLARI BELİRLENDİ

Karşılaşmanın kuralları çerçevesinde, boksörlerin rakiplerini nakavt etmelerine izin verilecek. Maç, 2 dakikadan oluşan sekiz raunt şeklinde gerçekleştirilecek, bu da boksörlere stratejik hamlelerini uygulama ve rakiplerini değerlendirme fırsatı sunacak. 14 oz ağırlığında eldivenlerin kullanılacağı bu mücadelede baş koruması yer almayacak.

”YA MİKE TYSON YA DA HİÇ KİMSE”

Jake Paul, bu heyecan verici karşılaşmanın iptal olabileceği yönündeki endişelere karşın “Ya Mike Tyson ya da hiç kimse” diyerek kararlılığını ortaya koydu. Tyson, geçtiğimiz aylarda bir uçuş sırasında mide bulantısı yaşadıktan sonra doktorunun önerisiyle büyük maçlarını ertelemek zorunda kalmıştı. Paul, Tyson’un sağlığıyla ilgili kaygıları yatıştırarak mükemmel bir kamp dönemi geçirdiğini belirtti: “Ya Mike Tyson ya da hiç. Ama her şeyden önce, sağlıklı ve harika hissediyorum. Kampta çok iyi işler çıkarıyorum.” Paul, ayrıca Canelo Alvarez ile Tyson arasındaki olası bir dövüşün sonucuna göre gelecekte Canelo ile de karşılaşmak istediğini ifade etti.

“RİNGTE ÖLMEK İSTİYORUM”

Dövsün hakkında duygularını dile getiren Mike Tyson ise, “Hastane yatağında ölmek istemiyorum, ringde ölmek istiyorum. Bu adamla dövüşmek ve ona gününü göstermek istiyorum” şeklinde konuştu. 27 yaşındaki Jake Paul, gençlik ve atletizm açısından avantajlı olsa da, 58 dövüşte 44 nakavtla etkileyici 50 galibiyeti bulunan Tyson’ı hafife almak hiç de kolay değil. Tyson, sadece 20 yaşında tarihin en genç ağır sıklet şampiyonu unvanını kazanmış, WBC, WBA ve IBF şampiyonlukları elde etmişti. Ancak, son profesyonel dövüşünü 2005 yılında Kevin McBride’a karşı gerçekleştirmişti ve yıllar geçmesine rağmen, boks dünyasının en korkulan dövüşçülerinden biri olmayı başarmıştır.

Kaynak: Sözcü

Mike Tyson ve Jake Paul Arasındaki Boks Maçı 15 Kasım’da
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!