1. Haberler
  2. Gündem
  3. Koç Holding ve Stellantis Anlaşması: Rekabet Kurulu Onayı Bekleniyor

Koç Holding ve Stellantis Anlaşması: Rekabet Kurulu Onayı Bekleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koç Holding ve Stellantis Anlaşması Üzerine Gelişmeler

Koç Holding ve Stellantis Anlaşması Üzerine Gelişmeler

Türkiye’nin en büyük şirketler topluluğu olan Koç Holding, 2023 yılının Temmuz ayında Stellantis ile 400 milyon euro değerinde bir devralma anlaşması için çerçeve anlaşmasına varıldığını duyurmuştu. Bu önemli anlaşma, uzun süredir Rekabet Kurulu’nun onayını bekliyordu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, “Bu stratejik iş birliği, Koç Holding ve Stellantis’in ülkemizin geleceğine olan büyük güvenlerinin güçlü bir teyididir. Rekabet Kurumu onayı da dâhil olmak üzere, düzenleyici onaylara tabi olan bu işlemin 2024 yılında tamamlanmasını umuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Rekabet Kurulu Anlaşmayı Onaylamadı

Ancak, Rekabet Kurulu’nun internet sitesinde yer alan açıklamada, Stellantis N.V.’ye ait olan Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin, STELLANTIS ve Koç Holding A.Ş.’nin ortak kontrolünde bulunan TOFAŞ Türk Otomobil A.Ş. tarafından devralınması işlemine ilişkin olarak, Rekabet Kurulu’nun ilgili toplantısında nihai inceleme yapılmasına karar verildiği belirtildi.

Koç Holding ve Stellantis Anlaşması: Rekabet Kurulu Onayı Bekleniyor

Rekabet Kurulu’nun toplantısında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, Stellantis’in Tofaş tarafından devralınmasına yönelik verilen taahhütlerin yetersiz bulunduğu ifade edildi.

TOFAŞ’tan Açıklama: Süreç Devam Ediyor

Rekabet Kurulu’nun anlaşmaya onay vermemesinin ardından TOFAŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“29.07.2023 tarihli özel durum açıklamamız ile Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin (Stellantis Otomotiv) paylarının tamamının ve bu kapsamda Peugeot, Citroen, Opel ve DS Automobiles markalarının distribütörlüğünü içerecek şekilde Stellantis Otomotiv’in Türkiye’deki mevcut faaliyetlerinin şirketimiz tarafından devralınmasına ilişkin Pay Devir Sözleşmesi’nin imzalandığı; 05.12.2023 tarihli açıklamamızda ise anılan işlemle ilgili alınması gereken izin konusunda Rekabet Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda işlemin nihai incelemeye alınmasına karar verildiği; 24.05.2024 tarihli açıklamamızda, Rekabet Kurulu tarafından yapılan bildirimle nihai inceleme süresinin uzatılmasına karar verildiği ve sürecin devam etmekte olduğu konuyla ilgili olarak yatırımcılara önemli gelişmelerin aktarılacağı.”

Bu gelişmeler, Türkiye otomotiv sektörü için büyük bir önem taşırken, Koç Holding ve Stellantis arasındaki iş birliğinin geleceği hakkında birçok soru işareti bırakmaktadır.

Kaynak: Sözcü

Koç Holding ve Stellantis Anlaşması: Rekabet Kurulu Onayı Bekleniyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!