1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Bebek Acil Hastalarıyla İlgili Şok İddialar

İstanbul’da Bebek Acil Hastalarıyla İlgili Şok İddialar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da, 12 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli personelle işbirliği yapılarak, bebek acil hastalarının önceden belirlenen özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edilip, bu süreçte ölümlerine neden olunduğu ve haksız kazanç elde edildiği iddiaları gündeme geldi. Bu durumla ilgili olarak şikayetçi olanların sayısı 350’ye ulaştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 22’si tutuklu toplam 47 sanık hakkında bir iddianame hazırladı. Bu iddianame doğrultusunda, Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesinde dava süreci başlatıldı. Sanıklarla ilgili şikayetler ise devam ediyor.

SADECE CİMER’E 100 ŞİKAYET

İddianamede adı geçen hastanelerde bebeklerini kaybeden aileler, soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetlerini iletmeye başladı. Şu ana kadar, 100’ü Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) olmak üzere toplam 350 şikayet yapıldığı öğrenildi. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, yetkisi dışında kalan bazı şikayetleri ilgili adliyelere yönlendirdi.

NE OLMUŞTU?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ölen 10 bebek “maktul” olarak kaydedilirken, 5 kişi “müşteki” olarak belirtilmiştir. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürlüğü “suçtan zarar gören” olarak, sağlık şirketleri ve hastaneler ise “malen sorumlu” olarak yer almıştır. İddianamede toplamda 47 kişi sanık olarak gösterilmiştir.

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianamenin kabulüne karar vererek, ilk duruşmanın 18 Kasım’da yapılmasına hükmetmiştir.

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da Bebek Acil Hastalarıyla İlgili Şok İddialar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!