1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeni Çözüm Süreci Tartışmaları ve Öcalan’ın Açıklamaları

Yeni Çözüm Süreci Tartışmaları ve Öcalan’ın Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik yaptığı ‘Öcalan’ çağrısının ardından, Türkiye’de ‘yeni çözüm süreci’ tartışmaları yeniden alevlendi. Bu bağlamda, terör örgütü PKK’nın elebaşısı olan Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan ile gerçekleştirdiği görüşmeden bazı önemli detaylar gün yüzüne çıktı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DEVA) Milletvekili Ömer Öcalan’ın, PKK lideri Abdullah Öcalan ile gerçekleştirdiği görüşmede üç ana maddenin öne çıktığı ifade ediliyor. Mezopotamya Haber Ajansı (MA) tarafından aktarılan bilgilere göre, bu görüşmede Abdullah Öcalan, güncel siyasi gelişmelere dair önemli yorumlarda bulundu.

Habere göre, Abdullah Öcalan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını dikkate alarak, eğer uygun koşullar oluşursa sorunun barışçı ve demokratik yollarla çözüme kavuşturulabileceğini vurguladı. Ancak, görüşmede yeni bir sürecin gündeme getirilmediği ve buna dair herhangi bir değerlendirmede bulunulmadığı belirtildi.

Öcalan’ın, “Eğer koşullar uygun hale gelirse, bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zeminlere taşıyacak teorik ve pratik güce sahibim” şeklindeki değerlendirmesi dışında başka bir çağrıda bulunmadığı ifade edildi.

Kaynak: Sözcü

Yeni Çözüm Süreci Tartışmaları ve Öcalan’ın Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!