1. Haberler
  2. Gündem
  3. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni Taksim’de Gerçekleşti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni Taksim’de Gerçekleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda anlamlı bir tören düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Metin Tokel, İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, CHP İstanbul milletvekilleri Yüksel Mansur Kılınç ve Nimet Özdemir, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul milletvekilleri Evrim Rızvanoğlu ve Elif Esen, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun ile çok sayıda siyasi parti, kurum, dernek ve sendika temsilcisi katılım sağladı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra sırasıyla Vali Gül, Orgeneral Tokel ve İmamoğlu, tören mangası eşliğinde Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Çelenklerin konulmasının ardından resmi tören sona erdi. Resmi törenin ardından siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de anıta çelenk koyarak saygılarını sundu.

Anıt önünde katılımcılarla birlikte anı fotoğrafı çektiren İmamoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’inci kuruluş yıl dönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda bu özel törenin düzenlenmesinin gurur verici olduğunu ifade etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

  • “Çok çalışmalıyız. Umudumuz yüksektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her daim hatalarıyla yüzleşebilmiştir. Kendini onarma kabiliyetini makul ölçüde gösterebilmiştir.”
  • “Yüzleşmenin yanı sıra elbette derin hatalar yapılmıştır, ancak bütün bunları toparlamak ve bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni demokrasiyle güçlendirilmiş bir yapıyı ülkemize kazandırma sorumluluğuyla biz bugün Taksim Anıtı’nda Ata’mızın huzurundayız.”

Bu anlamlı tören, Cumhuriyetin değerlerinin bir kez daha hatırlanmasına vesile olurken, katılımcıların coşkusuyla da kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni Taksim'de Gerçekleşti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni Taksim’de Gerçekleşti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!