1. Haberler
  2. Spor
  3. Bursaspor’un Yükselişi: Taraftar Desteği ve Hedef Süper Lig

Bursaspor’un Yükselişi: Taraftar Desteği ve Hedef Süper Lig

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursaspor’un Yükselişi ve Taraftar Desteği

Süper Lig’de şampiyonluk yaşayarak Türkiye’yi Avrupa kupalarında temsil ettikten sonra TFF 3’üncü Lig’e düşen Bursaspor, bu sezon başından itibaren kalesinde gol görmeden dikkat çekiyor. İç sahada oynadığı 4 maçta, 43 bin taraftar ile kapalı gişe oynayan Yeşil-Beyazlı ekip, ligde çıktığı toplam 8 karşılaşmada 6 galibiyet ve 2 golsüz beraberlik elde ederek, 20 puanla 2. sırada yer alıyor.

Karşılaşmalardan bir gün önce başlayan bilet satışları, taraftarların metrelerce kuyruk oluşturmasıyla dikkat çekti. Taraftarlar, biletleri yaklaşık 3 saatte tükettikleri gibi, sezon boyunca 30 bin kombine satışı yapıldı. Bu durum, taraftarların iç saha maçlarındaki coşkusunu sokaklara taşırken, Bursaspor 26 Ekim’de kendi sahasında Belediye Kütahyaspor ile oynadığı maçı da kapalı gişe gerçekleştirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu tribünlerindeki her koltuğun üzerine Türk bayrağı bıraktı. Taraftarlar, ellerindeki bayraklarla sahaya çıkan futbolcuları coşkuyla karşıladı ve tribünler kırmızı-beyaz renklere büründü.

HEDEF SÜPER LİG

Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Kutlucan, taraftarların takımın en büyük gücü olduğunu vurguladı. “Bursaspor taraftarlarımızdan Süper Lig’de bile görülmemiş bir ilgi var. Onlar bizim arkamızda büyük bir güç. 4. maç da dahil kapalı gişe oynuyoruz. Bu destek bize güç veriyor ve başarıya giden yolda çok büyük bir katkı sağlıyor” dedi.

30 BİN KOMBİNE SATILDI

Sezon başından beri gösterilen ilginin futbolcuların motivasyonunu artırdığını belirten Kutlucan, “Hedefimiz, durmadan şampiyon olup bir üst lige, oradan da Süper Lig’e çıkmaktır. Bizim için tek hedef var: Her sene şampiyon olup, Süper Lig’e ait olduğumuz yere geri dönmek. Yaklaşık 30 bin kombine satıldı ve Türkiye’de bu konuda ilk 3’teyiz. Kapalı gişe oynamanın verdiği haz ise bambaşka. Taraftarımıza ve Bursa’ya çok teşekkür ediyoruz. Tüm şehir olarak kenetlendik” şeklinde konuştu.

Bursaspor’u her maçında destekleyen ve tezahüratlardan dolayı ses tellerinin zarar gördüğünü söyleyen taraftar Muhammet Eren (14), “Çok mutlu ve gururluyum. Takımımız gerçekten harika bir performans sergiledi. Tribünler oldukça kalabalıktı, 3. Lig’de olan hangi takım bu kadar taraftara sahip? Kapalı gişe oynamak ayrı bir mutluluk. 3. Lig’deki bir takıma gösterilen bu ilgi sesimden de belli. Ses tellerim, bağırmaktan zarar gördü” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Bursaspor’un Yükselişi: Taraftar Desteği ve Hedef Süper Lig
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!