1. Haberler
  2. Spor
  3. Arsenal’ın Liverpool ile Beraberliği ve Mikel Arteta’nın Taktikleri

Arsenal’ın Liverpool ile Beraberliği ve Mikel Arteta’nın Taktikleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arsenal’ın Liverpool ile Kıyasıya Mücadelesi

Arsenal'ın Liverpool ile Kıyasıya Mücadelesi

Arsenal, bu hafta sonu Liverpool ile oynadığı zorlu karşılaşmada, iki kez öne geçmesine rağmen skoru koruma çabası içinde ikinci yarıda büyük ölçüde geri çekildi. Maç, 2-2 beraberlikle sona erdi ve bu sezon Arsenal’ın önde olduğu maçlarda üçüncü kez puan kaybetmesi dikkat çekti. Daha önce Brighton & Hove Albion ve Manchester City karşısında da aynı kaderi paylaşan Arsenal, bu kez kırmızı kart görmeden sahadan ayrıldı.

TAMAMEN MOURİNHO TARZINDA

Sky Sports için yaptığı değerlendirmede Jamie Carragher, Mikel Arteta’nın taktiklerinin “tamamen Mourinho’nun tarzında” olduğunu ifade etti. Carragher, Arteta’nın bir zamanlar Pep Guardiola’nın yardımcısı olması nedeniyle birçok kişi tarafından Guardiola’ya benzetildiğini, ancak aslında Mourinho’ya daha yakın bir oyun felsefesi benimsediğini söyledi. Carragher, “Guardiola ile çalıştığı için herkes onu Pep’in bir öğrencisi olarak görüyor, ancak Arteta’nın Mourinho gibi bir teknik direktöre dönüştüğünü düşünüyorum ve kimse bunu beklemiyordu.” dedi.

Ünlü futbolcu, “Maçta 2-1 öne geçtiler, Liverpool’u baskı altına aldılar ve iyi oynuyorlardı. Ancak ikinci yarıda tamamen geri çekildiler.” diyerek sözlerini tamamladı. Carragher, Arsenal’in yaşadığı bazı savunma sakatlıklarına dikkat çekti; orta saha ve hücum hattında topu kontrol edip baskıyı azaltabilecek yetenekli oyunculara sahip olduklarını, fakat teknik direktörün güvenli oyunu tercih etmesinin oyuncuları savunmaya çekilmeye yönelttiğini belirtti.

Kaynak: Sözcü

Arsenal’ın Liverpool ile Beraberliği ve Mikel Arteta’nın Taktikleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!