1. Haberler
  2. Medya
  3. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ulaşım Ücretsiz Mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ulaşım Ücretsiz Mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı merak konusu oldu. Özellikle büyük şehirler olan İstanbul, İzmir, Ankara ve Kocaeli’de toplu taşıma hizmetlerinin durumu araştırılmakta. İşte 29 Ekim Salı günü ulaşım hakkında bilmeniz gerekenler:

29 Ekim Salı Günü Ulaşım Ücretsiz Mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Ankara, İstanbul ve İzmir’de metro ve raylı sistem hatlarının ücretsiz olacağı duyuruldu. Bu uygulama, Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe İstanbul Havalimanı – Arnavutköy Metro Hattı seferlerini kapsamaktadır.

İstanbul’da Ulaşım Ücretsiz Mi?

İstanbul’da, kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri 29 Ekim Salı günü İBB bünyesindeki tüm toplu ulaşım araçlarını 24 saat boyunca ücretsiz olarak kullanabilecekler. Ayrıca, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla M7 Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı’nda İBB Wi-Fi altyapısıyla sınırsız internet hizmeti de sunulacak.

İzmir’de Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim’de toplu ulaşım ücret tarifesiyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Değerli İzmirliler, 29 Ekim’de İZBAN’dan ücretsiz yararlanabilirken, diğer toplu taşıma araçlarımızdan %50 indirimli olarak faydalanabilirsiniz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” ifadeleri yer aldı.

Ankara’da Ulaşım Ücretsiz Mi?

Ankara’da EGO’nun toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, 29 Ekim Salı günü Ankara’da banliyö hizmeti veren Başkentray Sincan-Kayaş ve Kayaş-Sincan hatlarının gün boyunca ücretsiz olacağı bilgisi verildi.

Kocaeli’de Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle otobüs, raylı sistemler ve deniz ulaşımında vatandaşlara tüm gün ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. Kocaeli’nde, otobüsler 29 Ekim Salı günü boyunca ücretsiz ulaşım hizmeti sağlayacak. Raylı sistemler ve deniz ulaşımı da mevcut sefer saatlerinde ücretsiz olarak hizmet verecek. İzmit-Kartal güzergâhında hizmet veren Hat 200 ile Sabiha Gökçen Hattı olan 250, 250G ve Hat 700 ise mevcut tarifeyle çalışmaya devam edecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ulaşım Ücretsiz Mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!