1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray – Beşiktaş Derbisi: Heyecan Doruğa Ulaşıyor

Galatasaray – Beşiktaş Derbisi: Heyecan Doruğa Ulaşıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray – Beşiktaş Maçını Canlı Takip Edin

Bu akşam Süper Lig’in 10. haftasında, Türk futbolunun ezeli rakipleri Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor. Maç, futbolseverler için oldukça heyecan verici bir mücadele olacağa benziyor. Haydi, bu dev maçı birlikte takip edelim!

İlk 11’ler Belli Oldu:

  • Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Sanchez, Abdülkerim, Barış Alper, Torreira, Sara, Sallai, Yunus, Osimhen, Icardi
  • Beşiktaş: Ersin, Masuaku, Emirhan, Uduokhai, Svensson, Ndour, Gedson, Rafa, Semih, Joao Mario, Immobile

Ligdeki son iki namağlup takım olan Galatasaray, 25 puanla lider konumda bulunurken, Beşiktaş 20 puanla hemen arkasında yer alıyor. Eğer Cimbom bu maçı kazanırsa gelecek haftayı BAY geçecek olmasına rağmen liderliğini korumayı garanti altına alacak. Kartal ise bu maçı kazanırsa aradaki farkı 2 puana indirecek ve ezeli rakibinin BAY olduğu 11. haftada evinde Kasımpaşa’yı yenerse zirveye adını yazdırma şansını elde edecek.

Süper Kupa’nın Rövanşı

Bu karşılaşma, hem ligde namağlup kalan iki takımın mücadelesi hem de sezonun başında Beşiktaş’ın 5-0 kazandığı Süper Kupa’nın bir nevi rövanşı niteliğinde olacak. Ayrıca, zirve mücadelesinin matematiği açısından da büyük önem taşıyor.

Maçın Hakemleri

Dev derbiyi, beIN Sports 1 kanalından canlı olarak takip edebilirsiniz. Maçın orta hakemi Arda Kardeşler olarak atanırken, yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Süleyman Özay yapacak. VAR koltuğunda ise Onur Özütoprak oturacak.

Beşiktaş’ın Eksikleri

Beşiktaş, derbi öncesi sakatlıklarla boğuşuyor. Uzun süreli sakatlığı bulunan Necip Uysal’ın yanı sıra, Mert Günok, Gabriel Paulista, Milot Rashica ve Alex Oxlade-Chamberlain’in de sakatlıkları nedeniyle bu önemli mücadelede yer almaları beklenmiyor.

14 Yıl Sonra İlk Galibiyet

Beşiktaş, yabancı teknik direktörlerin görev aldığı dönemlerde Galatasaray’a karşı Süper Lig’deki son deplasman galibiyetini, Bernd Schuster yönetiminde 28 Kasım 2010 tarihinde 2-1’lik skorla elde etti. O tarihten sonra Portekizli teknik direktör Carlos Carvalhal ile Galatasaray’a karşı 2 maçta 1 beraberlik, 1 yenilgi yaşadı. Hırvat Slaven Bilic ile ise 4 karşılaşmanın 1’i hükmen olmak üzere tamamını kaybetti. Siyah-beyazlılar, son olarak 2023-2024 sezonunun 28. haftasında Fernando Santos yönetiminde Galatasaray deplasmanında 1-0 mağlup oldu. Eğer Beşiktaş, Galatasaray deplasmanında kazanırsa, Giovanni van Bronckhorst yönetiminde 14 yıl sonra bir ilki yaşayacak.

Kaynak: Sözcü

Galatasaray – Beşiktaş Derbisi: Heyecan Doruğa Ulaşıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!