1. Haberler
  2. Dünya
  3. Netanyahu, İran’a Yönelik Stratejik Açıklamalarda Bulundu

Netanyahu, İran’a Yönelik Stratejik Açıklamalarda Bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netanyahu’dan İran’a Yönelik Stratejik Açıklamalar

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesi için belirledikleri uzun vadeli stratejilerin temel amacının, “İran’ın şer eksenini ortadan kaldırmak” olduğunu vurgulayarak, bu hedeflerinden asla vazgeçmeyeceklerini ifade etti. Netanyahu, İsrail Meclisi’nde (Knesset) gerçekleştirdiği konuşmasında, 26 Ekim tarihinde İran’a yönelik düzenledikleri hava saldırısının detayları hakkında bilgi verdi.

Netanyahu, gerçekleştirdikleri hava saldırısının son derece kapsamlı olduğunu öne sürerek, İran’ın bölgedeki vekil güçlerinin bu saldırıyı püskürtmeyi başaramadığını savundu. Bu bağlamda, İsrail’in uzun vadeli stratejisinin belirleyici unsurlarından birinin, İran’ın askeri ve siyasi etkisini azaltmak olduğunu belirtti.

İsrail’in İran’a Yaptığı Misilleme

İsrail, İran’ın 1 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği füze saldırılarına karşılık olarak 26 Ekim’de İran topraklarındaki askeri hedefleri vurduğunu duyurdu. Bu operasyonun başarıyla tamamlandığını bildiren İsrail, aynı zamanda saldırının etkilerini de değerlendirdi. İran ise, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ile İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını ifade ederek, hava savunma sistemlerinin saldırılara etkin bir şekilde karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda sınırlı hasar meydana geldiğini açıkladı.

Saldırılar sonucunda 4 asker ve 1 sivilin hayatını kaybettiği bilgisi de paylaşıldı. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimin artmasına ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da kötüleşmesine neden olabileceği öngörülüyor.

Kaynak: Sözcü

Netanyahu, İran’a Yönelik Stratejik Açıklamalarda Bulundu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!