1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da PKK/KCK Terör Örgütüne Yönelik Operasyon

İstanbul’da PKK/KCK Terör Örgütüne Yönelik Operasyon

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da PKK/KCK Terör Örgütü Operasyonu

PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve bu örgütün yakın tehdit içeren şiddet eylemlerinin engellenmesi amacıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma çerçevesinde, terör örgütünün çeşitli eylem biçimleriyle toplumda kaos yaratma arayışında olduğu tespit edilmiştir. Bu bağlamda, örgütün:

  • Yol kapama,
  • Yürüyüş,
  • Molotoflu eylem gibi korsan gösteriler düzenleme çabaları

belirlenmiştir. Ele geçirilen örgütsel arşiv niteliğindeki materyaller, terör örgütünün kırsal alanlarda eğitim aldığı ve ardından kent alanlarına gönderildiğini göstermektedir. Ayrıca, örgüt mensuplarına finansman sağladıkları belirlenen toplam 38 kişi gözaltına alınmıştır.

Gözaltına alınan 38 kişiden 13’ü, adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve haklarında adli kontrol kararı verilmiştir. Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 25 şüpheliden 19’u tutuklanmış, 6’sı hakkında ise adli kontrol tedbirleri uygulanmıştır. Bu operasyon, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünün ve güvenlik güçlerinin toplumu korumak adına etkin bir şekilde çalıştığının bir göstergesi olarak değerlendirilmektedir.

Kaynak: Sözcü

İstanbul’da PKK/KCK Terör Örgütüne Yönelik Operasyon
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!