1. Haberler
  2. Medya
  3. Aşık Mahzuni Şerif Tüneli’nin Açılış Tarihi ve Yol Kullanımı

Aşık Mahzuni Şerif Tüneli’nin Açılış Tarihi ve Yol Kullanımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aşık Mahzuni Şerif Tüneli Ne Zaman Açılıyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş-Göksun yolundaki 2 bin 867 metrelik Aşık Mahzuni Şerif Tüneli’nin, Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında 30 metrelik bir bölümünde küçük çaplı hasarlar meydana geldiğini belirtti. Bu durumun ardından, tünelin 28 Ağustos tarihinde trafiğe kapatıldığını hatırlatan Uraloğlu, açılış tarihinin merakla beklenildiğini açıkladı.

Uraloğlu, iyileştirme çalışmaları kapsamında hasarlı bölümün onarılması için proje ve yapım sürecine hızla başladıklarını vurgulayarak, “Artık çalışmalarımızda sona geldik. Aşık Mahzuni Şerif Tüneli’nin Göksun istikametindeki tüpünü 7 Kasım saat 15.00’te trafiğe açıyoruz. Bu tarihe kadar, trafiği eski yol üzerinden Karagöz-Püren Geçidi-Değirmendere-Gölpınar-Göksun güzergahından vermeye devam edeceğiz. Kahramanmaraş yönündeki çalışmalarımızı ise 15 Aralık’a kadar tamamlamayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aşık Mahzuni Şerif Tüneli Hangi Yollarda Kullanılacak?

Uraloğlu, yol çalışmalarının ulaşıma sağlayacağı katkılara dikkat çekerek, şunları ifade etti: “Bu yol, Orta Karadeniz Sahili ile İç Anadolu Bölgesi’ni Kahramanmaraş üzerinden Akdeniz limanlarına, Suriye sınır kapılarına ve Ortadoğu ülkelerine bağlıyor. Eski güzergahın uzunluğu 80 kilometre iken, yeni yol ile bu mesafeyi 15,9 kilometre kısaltarak 64,1 kilometreye düşürdük. Böylece, 80 dakika süren seyahat süresini 41 dakikaya indirmiş olduk.”

Ayrıca, yol güzergahında yer alan tünel ve viyadüklere, Türk edebiyatının önemli isimleri olan Ali Kutlay, Aşık Mahsuni Şerif, Hayati Vasfi Taşyürek, Abdürrahim Karakoç, Bahaettin Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Alaeddin Özdenören, Akif İnan, Rasim Özdenören, Erdem Bayazıt, Nuri Pakdil, Sezai Karakoç ve Necip Fazıl Kısakürek’in isimleri verilmiştir. Bu nedenle, bu yol aynı zamanda ‘Edebiyat Yolu’ olarak da anılmaktadır.”

Aşık Mahzuni Şerif Tüneli’nin Açılış Tarihi ve Yol Kullanımı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!