1. Haberler
  2. Gündem
  3. Serdar Akalın’ın Kayıp Yolculuğu: Ailesinin Endişesi

Serdar Akalın’ın Kayıp Yolculuğu: Ailesinin Endişesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serdar Akalın’ın Kayıp Hikayesi

Serdar Akalın'ın Kayıp Hikayesi

Nusaybin ilçesinde yaşayan genç Serdar Akalın, Avrupa hayaliyle yola çıkarak Almanya’ya kaçak yolla ulaşmak için Hırvatistan’a gitmeye karar verdi. Ancak, bu yolculuk beklenmedik bir şekilde sonuçlanarak ailesinin endişelerini artırdı. Serdar, Hırvatistan’a ulaştıktan sadece iki gün sonra, mesajlaşma uygulaması üzerinden ailesine bir konum gönderdi. O günden sonra ise kendisinden bir daha haber alınamadı.

Ailesi, durumu daha fazla araştırmak için Almanya’ya giden arkadaşlarına ulaşmaya çalıştı. Arkadaşları, Serdar’ın Hırvatistan’da kaldığını ve grubun yola devam ettiğini, ancak onun yürüyemeyecek kadar yorgun düştüğünü belirttiler. Bu durum, ailenin endişelerini daha da artırdı.

‘AİLE OLARAK PERİŞAN HALDEYİZ’

Serdar’ın babası Fikret Akalın, oğlunu bulmak için Bosna-Hersek’e gidip bir hafta boyunca arama çalışmalarına katıldığını ifade etti. Ancak Türk ve Bosna-Hersek konsolosluklarında herhangi bir kayıp kaydının olmadığını söyleyerek, üzüntüsünü dile getirdi. Fikret Akalın, “Oğlum yurt dışına çıkmak istedi. Her ne kadar gitme dediysem de beni dinlemeden yola çıktı. Şimdi 46 gündür kendisinden haber alamıyoruz. Attığı en son konum Hırvatistan sınırına yakındı. Sanırım yürüyememiş ve nefesi kesilmiş. Bir arkadaşımız, ‘Oğlun burada kalmış, rehberler onu bırakmak zorunda kaldı’ dedi.” şeklinde konuştu.

Aile olarak bu durumdan dolayı büyük bir çaresizlik içinde olduklarını dile getiren Fikret Akalın, “46 gündür perişan haldeyiz. Dağıldık. Ben Bosna-Hersek ve Zagreb konsolosluklarını arayarak yardım istedim. Bir şey çıkmayınca kendim oraya gidip 7-8 gün kalmayı tercih ettim. İki kez Türk konsolosluğuna giderek yardım talep ettim, ancak burada da bu isimle herhangi bir kayda rastlanmadı. Hırvatistan’ı da aradılar fakat orada da kayıtlarda ismine ulaşamadılar. O günden beri arayış içerisindeyiz. Sosyal medyada paylaşımlar yaptık ve bildiğimiz her yere başvurduk. Aile olarak çok perişanız ve devletimizden yardım talep ediyoruz.” dedi.

Fikret Akalın, son olarak, “Dışişleri Bakanlığı’nın bize yardım etmesini, çocuğumuzun sağ salim bulunmasını istiyoruz. Gören, duyan herkesten ricamız, lütfen konsoloslukları arasın.” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Serdar Akalın’ın Kayıp Yolculuğu: Ailesinin Endişesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!