1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Nevşehir Ziyareti ve Açıklamaları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Nevşehir Ziyareti ve Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nevşehir’de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Açıklamalarda Bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, çeşitli programlar ve ziyaretler için Nevşehir’e geldi. AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kacır, son 22 yıl içinde gerçekleştirdikleri yatırımlar hakkında bilgi verdi. “Son 22 yılda, üretimle istihdamı buluşturacak 697 yatırım için teşvik belgesi düzenledik. Bu yatırımlar sayesinde 33 milyar liralık bir yatırım yapılmış olup, 10 bin 200’den fazla istihdam imkanı sağladık,” dedi.

Bakan Kacır, KOSGEB destek programları aracılığıyla küçük ve orta büyüklükteki işletmelere de katkı sağladıklarını belirtti: “22 yıl öncesine kadar parmakla sayılacak kadar az sayıda KOBİ, Nevşehir’de KOSGEB desteklerinden yararlanırken, son 22 yılda 770 milyon liranın üzerinde bir destek ile 8 bin 200 KOBİ’nin bu desteklerden faydalanmasını sağladık.” Ayrıca, Nevşehir’e kazandırdıkları iki yeni organize sanayi bölgesi, bir teknopark ve bir Ar-Ge merkezi ile şehrin üretim ve teknoloji geliştirme altyapısına önemli katkılar sunduklarını vurguladı.

Bakan Kacır, KOP Bölge Kalkınma İdaresi ile 2014 yılından bu yana Nevşehir’deki kamu kurumları, yerel yönetimler ve üniversiteler için 114 projeye 760 milyon lira destek verdiklerini belirtti. Ayrıca Ahiler Kalkınma Ajansı aracılığıyla da kamu kurumları, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları için 195 projeye toplamda 501 milyon lira destek sağladıklarını dile getirdi. “Eser ve hizmet siyasetiyle 81 şehrimizin sahip olduğu potansiyeli, kültürel birikimi ve nitelikli insan kaynağını harekete geçirmeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

‘Masumların Hıçkırıkları Üzerine Kimse Bir Medeniyet İnşa Edemez’

Bakan Kacır, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına da değinerek, “Bugün 7 Ekim 2024. İsrail’in Gazze’de başlattığı mezalimin, adeta canlı yayında tüm dünyaya gösterdiği soykırımın tam 365’inci günündeyiz. 40 binden fazla insan, dünyanın gözleri önünde katledildi. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve masumlar hedef alındı. Hastaneler, okullar, camiler ve kiliseler tonlarca bombayla yerle bir ediliyor. İki milyondan fazla insan yerinden yurdundan oluyor. Şimdi görüyoruz ki İsrail, bu mezalimi coğrafyamızın başka noktalarına taşımaya çalışıyor,” dedi.

Bakan Kacır, masumların acıları üzerinden medeniyet inşa edilemeyeceğini ve bu mezalimin hesabının bir gün mutlaka sorulacağını ifade etti: “Masumların hıçkırıkları üzerine kimse bir medeniyet inşa edemez. Bu mezalimin hesabı belki yarına kalır ama asla yanlarına kalmaz. Hem soykırımcı İsrail yönetimi hem de bu yönetimi destekleyen tüm unsurlar, vakti geldiğinde tarih önünde ve insanlık önünde bu yaptıklarının hesabını verecekler.” Ayrıca, Türkiye’nin lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde insanlık adına durmaya ve mazlumların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

‘Bu Uygulamayı Bugün Başlatıyoruz’

Bakan Kacır, bugün uygulamaya alınan yeni bir çalışma ile ilgili de bilgi verdi. “Şehirlerimizin ekonomik gelişimi için organize sanayi bölgeleri (OSB) inşa ediyoruz. Türkiye genelinde OSB sayısını 22 yıl önceki 192 seviyesinden 362 seviyesine çıkardık. Bu süre zarfında organize sanayi bölgelerindeki aktif tesis sayısını 11 binden 58 bine yükselttik. İstihdamı ise 415 binden 2 milyon 650 bine çıkardık,” dedi. Hedeflerinin, Türkiye genelinde planlı sanayileşmeyi hızla sürdürmek olduğunu belirtti.

Bakan Kacır, organize sanayi bölgelerinin yönetim süreçlerini daha etkin ve şeffaf hale getirmek için çalıştıklarını bildirdi. “Geçtiğimiz ay organize sanayi bölgelerine ilişkin yönetmeliğimizde kapsamlı bir değişiklik yaptık. Bu kapsamda her ayın ilk pazartesi günü Türkiye genelindeki organize sanayi bölgelerindeki yatırım yerlerini çevrimiçi ortamda sanayicilere sunmayı hedefliyoruz. Bu uygulamayı ekim ayı itibariyle başlatıyoruz,” dedi.

’22 Milyon Metrekare Arazinin Erişime Açılması’

Bakan Kacır, 133 organize sanayi bölgesinde 1484 yatırım yerinin tamamının sanayicilere tahsis edileceğini duyurarak, 6 OSB’de de ön tahsis süreçlerinin eş zamanlı olarak çevrimiçi ortamda başlatıldığını belirtti: “Böylelikle bugün 22 milyon metrekare araziyi yaklaşık 1600 fabrikanın kurulması için sanayicilerin erişimine açmış oluyoruz. Önümüzdeki aylarda bu uygulamayı devam ettirerek, sanayi bölgelerimizi büyütmeye, arzı artırmaya ve sanayicilerin ihtiyaç duyduğu arsalara erişimini kolaylaştırmaya devam edeceğiz,” dedi. Bu uygulamanın sanayi alanları arzını hızlandırarak, arz fiyatlarındaki istenmeyen yükselişleri engellemesini beklediklerini vurguladı.

Bakan Kacır, “Bu adımın sanayicilerimize, yatırımcılarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum,” diyerek sözlerini tamamladı. (DHA)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Nevşehir Ziyareti ve Açıklamaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!