1. Haberler
  2. Spor
  3. A Milli Futbol Takımı’nın 2026 Dünya Kupası Hedefi ve Hazırlıkları

A Milli Futbol Takımı’nın 2026 Dünya Kupası Hedefi ve Hazırlıkları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

A Milli Futbol Takımı’nın Hazırlıkları Başladı

UEFA Uluslar Ligi’nde mücadele edecek olan A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili ve Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Ceyhun Kazancı, A Milli Futbol Takımı’nın ana hedefinin 2026 Dünya Kupası’na katılmak olduğunu vurgulayarak, “Son 5 Dünya Kupası’nı kaçırdık. Tüm gayemiz, 2026’daki Dünya Kupası’na katılmak.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, A Milli Futbol Takımı’na ilk kez davet edilen Atakan Karazor hakkında da açıklamalarda bulunan Kazancı, şu şekilde konuştu:

  • “Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Psikolojik şiddet de buna dahildir. Atakan Karazor’un 2022 yılından bu yana süren davası var. Unutmayalım ki, her birey cezası kanıtlanana kadar masumdur.”
  • “Biz, kardeşimizin masum olduğuna inanıyoruz. Stuttgart’ta kaptanlığa kadar yükseldi ve Alman Milli Takımı tarafından büyük ilgi gördü.”
  • “Davası biraz uzadı ama bu konuda daha fazla bilgi veremiyoruz çünkü süreç devam ediyor. Avukatlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda, bu durumu kendisinin yaşadığı bir talihsizlik olarak değerlendirmek gerekiyor.”
  • “Suç kesinleşirse elbette sonuçları olacaktır, ancak biz onun masum olduğuna inanıyoruz ve ona destek çıkmalıyız.”

UEFA Uluslar Ligi’ndeki hedeflerine de değinen Ceyhun Kazancı, “Dünya Kupası elemeleri öncesinde başarıyla atlatmak istediğimiz bir turnuva. Öncelikle Samsun’da harika bir atmosfer yakalayacağımıza inanıyorum. Ardından, yurtdışında İzlanda’yı mağlup edip ülkemize 6 puan kazandırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Porto forması giyen Deniz Gül ile ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirten Kazancı, “Bir numaralı hedefimiz, milli takım havuzunu genişletmek. Deniz Gül kardeşimizle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca, Aral Şimşir ümit milli takım kadrosunda yer alıyor. Daha başka isimler de gündemimizde.” dedi.

A Milli Futbol Takımı’nın 2026 Dünya Kupası Hedefi ve Hazırlıkları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!