1. Haberler
  2. Spor
  3. Özgecan Aslan’ın Anısına Tekvando Başarısı: İkizlerin Hikayesi

Özgecan Aslan’ın Anısına Tekvando Başarısı: İkizlerin Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özgecan Aslan’ın Anısına Tekvando Yolculuğu

Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Özgecan Aslan’ın 2015 yılında cinayete kurban gitmesinin ardından, ikizler Özge ve Öykü Özbey, okullarına gelen milli takım antrenörü Ercan Aldemir ile tanıştı. Aldemir’in yönlendirmesiyle tekvandoya başlamaya karar verdiler. Başlangıçta yalnızca kendilerini savunmak amacıyla bu spora adım atan ikizler, zamanla yeteneklerini geliştirerek ulusal ve uluslararası arenada dikkat çekici başarılar elde ettiler.

İkizler, önce Balkan Şampiyonası’nda, ardından Türkiye Şampiyonası’nda birinci olarak milli takıma seçilmeyi başardılar. Özge Özbey, 2022 yılında Arnavutluk’ta düzenlenen Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluk elde ederken, Öykü Özbey de aynı turnuvada kendi kategorisinde ikincilik başarısını gösterdi.

Hedef Şampiyonluk!

Son olarak, Ümitler Türkiye Şampiyonası’nda rakiplerini büyük bir farkla yenen Öykü, Bosna Hersek’te gerçekleştirilecek olan Ümitler Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Antrenörü Fuat Can Aldemir ile çalışmalarına devam eden Öykü’nün en büyük hedefi, Arnavutluk’taki şampiyonada yarım kalan hayalini gerçekleştirerek Avrupa Şampiyonu olmaktır.

Tekvandoya başlama hikayesini paylaşan Öykü Özbey, “Tekvandoya 2015 yılında Özgecan Aslan’ın katledilmesinden sonra Ercan Aldemir hocamızın okullara gelip bize bu sporu tanıtmasıyla başladım. Okul taramasından sonra bu spora adım attım. İkizimle birlikte başladık ve 9-10 yıldır devam ediyoruz. Öncelikle yaşım küçük olduğu için yarışmalara yalnızlar kategorisinde başladım. Yalnızlarla Türkiye Şampiyonu, Dünya Başkanlık Kupası Şampiyonu ve Balkan Şampiyonu oldum. İkimizle birlikte ülkemizi Ümitler Avrupa Şampiyonası’nda temsil ettik. Ben Avrupa ikincisi oldum, ikizim ise Avrupa şampiyonu oldu. Aynı salondan hem Avrupa şampiyonu hem de Avrupa ikincisi çıkmak bizim için gurur verici bir durum” dedi.

‘En Büyük Hedefim Olimpiyat Madalyası’

Arnavutluk’ta 20-23 Kasım tarihleri arasında yapılacak Ümitler Avrupa Şampiyonası’nın hazırlıklarına devam eden Öykü, “Maç döneminde çift antrenman yapıyoruz. Bazen fitness antrenmanlarımız, bazen de koşu antrenmanlarımız oluyor. Antrenmanlarımız genellikle bir buçuk iki saat sürüyor. Bu süreçte antrenörlerim bana büyük destek sağlıyor. Ayrıca Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde antrenman yapıyorum. Önceki Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olmuştum. Bu defa birinci olup bayrağımızı dalgalandırmayı umuyorum. Öncelikli hedefim Avrupa şampiyonluğu. Sonrasında büyükler kategorisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’na katılabilmek. En önemlisi de olimpiyatlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” şeklinde ifade etti.

Tekvandoya savunma amaçlı başlayan ve sonrasında şampiyonluklar kazanan Özbey, tüm kız çocuklarının savunma sporlarına katılmasını teşvik etti.

İkizlerin antrenörü Fuat Can Aldemir ise, “İkizler tekvandoya 2015 yılında başladı. 9 yılda ulusal ve uluslararası birçok başarı elde ettiler. Öykü, Ümitler Türkiye Şampiyonası’nda rakiplerini büyük farkla yenerek Avrupa şampiyonasına gitme hakkı kazandı. Geçen yılki Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olmuştu. Bu yıl hedefimiz Avrupa şampiyonluğu. En büyük amacımız 2028 Los Angeles Olimpiyatları. İnşallah orada ülkemizi temsil edip altın madalya kazanacağız. Ama öncesinde büyükler Avrupa ve Dünya Şampiyonaları var. İkizlerin madalya ile ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Özgecan Aslan’ın Anısına Tekvando Başarısı: İkizlerin Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!