1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nevşehir’de Gençlik Buluşması ve Savunma Sanayisi Vurgusu

Nevşehir’de Gençlik Buluşması ve Savunma Sanayisi Vurgusu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nevşehir’de Gençlik Buluşması

Nevşehir'de Gençlik Buluşması

Çeşitli programlar kapsamında Nevşehir’e gelen Bakan Kacır, AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından Nar beldesinde düzenlenen “Gençlik Buluşması”na katıldı. Bakan Kacır, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kritik teknolojilerinin yerli ve milli olarak geliştirilmesi yolculuğunda gençlerin öncü rol oynayacağına inandığını belirtti. Ayrıca, TEKNOFEST kuşağının elde ettiği başarıların bu inancın somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Bakan Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde en büyük kazanımların savunma sanayisinde sağlandığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

  • “Savunma sanayisinde yerlilik ve millilik, ülkemiz için bir zorunluluk haline gelmiştir. 40 yılı aşkın bir süredir terörle mücadele eden bir ülke olarak, bu mücadelede ihtiyaç duyduğumuz savunma sistemlerinden sıklıkla mahrum kaldık.”
  • “Müttefiklerimiz olmasına rağmen, çoğu zaman bu müttefikleri yanımızda göremedik. Hatta, terör örgütlerinin yanında ve desteklerinde gördük. İhtiyacımız olan savunma sistemlerini, parasını ödesek bile bizlere vermekten kaçındılar.”

Kacır, Türkiye’nin 2000’li yıllara gelirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerlileşme ve Milli Teknoloji Hamlesi’ni başlattığını vurgulayarak, Erdoğan’ın “Neye ihtiyacımız varsa onu biz geliştireceğiz, üreteceğiz.” ifadesini hatırlattı. Kacır, “Savunma sanayisinde yerlilik oranlarımız, yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükseldi. Bugün Türkiye, kara ve hava araçları, deniz platformları ve uydu sistemlerinde tüm kritik ihtiyaçlarını yerli ve milli olarak üreten bir ülke konumundadır. Türkiye, insansız hava araçlarında dünyada liderlik konumundadır. 50’ye yakın ülkenin hava sahasında Türk yapımı İHA’lar görev yapmaktadır.” şeklinde konuştu.

TEKNOFEST Kuşağına Destek Sürecek

Bakan Kacır, havacılık alanındaki başarıların gençlerin geliştirdiği projelerle elde edildiğini belirterek, “Yaş ortalaması 28 olan gençlerimizin projeleri, dünya havacılık tarihindeki harp paradigmasını değiştirecek düzeye gelmiştir.” dedi. Türk milletinin öz evlatlarının, alın teriyle Bayraktar, ANKA, AKINCI, AKSUNGUR, HÜRKUŞ, HÜRJET, ATAK, GÖKBEY, KAAN ve KIZILELMA ile gökyüzünde Türk’ün imzasını attığını ifade eden Kacır, “Hamdolsun, demek ki başarabiliyormuşuz.” dedi.

Kacır, “Demek ki gençlerimizin arkasında sağlam bir irade var. Bu irade Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesidir. Türk milletinin evlatları, diğer milletlerin çocuklarının başardıklarından daha büyük işler yapabiliyorlar. Bu anlayışla daha çok iş yapacağız. TEKNOFEST’leri bu perspektifle düzenliyoruz. Bu yıl TEKNOFEST’te 50 yarışma yapıldı ve Türkiye’nin dört bir yanında başarı hikayeleri bulunuyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kacır, “TEKNOFEST’lere katılan 1 milyon 650 bin gencimizin arasında nice Selçuk Bayraktarlar var. İnşallah onları 5-10 yıl içerisinde Türkiye, 10-15 yıl içerisinde de tüm dünya tanıyacak. Bu anlayışla sizlerle birlikte olmaya, TEKNOFEST’leri gerçekleştirmeye ve hayallerinizin önündeki tüm engelleri kaldırmaya devam edeceğiz.” dedi. Ayrıca, Türkiye’nin bugüne kadar teröre karşı verdiği mücadeleyi gençlere aktararak, geçmişte terör nedeniyle birçok şehirde üretim ve yatırımın gerçekleştirilemediğini, istihdam sağlanamadığını dile getirdi.

Kacır, “Şimdi bu şehirlerde OSB’ler, fabrikalar ve yüz binlerce kişinin çalıştığı tesisler var. Allah’ın izniyle bu alçakları bu topraklardan kazıdık ve attık. Sınırlarımızın ötesinde kurulmaya çalışılan bir ‘teröristan’ var. Şimdi o terör haritalarını yırtıp atıyoruz. Sınırlarımızın ötesinde bu ülkenin 50-100 yıl sonrasını tehdit edebilecek her türlü riski ortadan kaldırıyoruz. Arkalarında kim varmış, silahı kim veriyormuş, hiç fark etmez. Biz, bu milletin istiklal ve istikbalini korumak için gereğini yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Nevşehir'de Gençlik Buluşması ve Savunma Sanayisi Vurgusu

İsrail’in son bir yıldır Gazze halkına karşı soykırım uyguladığına dikkat çeken Kacır, tüm dünyanın bu katliamları canlı yayınla izlediğini vurguladı. Bazı ülkelerin İsrail’e bu zulmü sürdürebilmesi için her yıl milyarlarca dolar destek verdiğini ifade eden Kacır, Türk milletinin insanlığı yeniden adalet ve merhametle buluşturacağını kaydetti.

Türkiye, Uzay İstasyonu Yenileme Projesine Dahil Olacak

Bakan Kacır, Türkiye’nin uzay teknolojilerinde de iddialı olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, görüntüleme uydularını yerli ve milli imkanlarla geliştirdi ve uzay alanında yeni bir hamle gerçekleştirecek. Alper Gezeravcı’nın görev yaptığı uzay istasyonunun yenileme projelerine dahil olacağız.” dedi. Kacır, atılan adımların Türkiye’nin uzay sanayisinin gelişmesini sağlayacağını belirtti.

Kacır, “Bütün bu gelişmeler, kuvvetimizin katlanarak artmasına vesile olacak. Her bir kabiliyetimiz, bir başka kabiliyetimizi tetikleyip güçlendirecek. Savunma sanayisindeki kabiliyetlerimiz havacılıkla, havacılıktaki kabiliyetlerimiz uzay sistemleriyle, uzay sistemlerindeki kabiliyetlerimiz de haberleşme kabiliyetlerimizi güçlendirecek.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Bakan Kacır, Avanos ilçesindeki Güray Yer Altı Seramik Müzesi’ni ziyaret ederek, kentteki sanayiciler ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Nevşehir’de Gençlik Buluşması ve Savunma Sanayisi Vurgusu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!