1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaray Alanyaspor Maçında Moral Buldu

Galatasaray Alanyaspor Maçında Moral Buldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray, Alanyaspor Maçında Zorlu Süreci Geride Bıraktı

Galatasaray, Alanyaspor Maçında Zorlu Süreci Geride Bıraktı

Alanyaspor ile oynanan karşılaşma öncesi, son iki maçında beklenen performansın altında kalan Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk ve bazı oyuncularının eleştirildiği bir dönem geçirdi. Kasımpaşa ile 3-0’dan 3-3’e, Rigas Skola ile de 2-0’dan 2-2’ye gelen sonuçlar, Sarı-Kırmızılı camiada hayal kırıklığına yol açtı. Ancak, Alanyaspor karşısında yaşanan stres dolu anların ardından, takım sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılarak moral buldu.

Bu sezonun 13. resmi maçında, kalesini ikinci kez gole kapatan Galatasaray, şampiyonluk hedefinde ezeli rakiplerinden Fenerbahçe’nin BAY geçtiği, Beşiktaş’ın da puan kaybettiği bir hafta sonunda 22 puanla liderliğe yükseldi. Teknik direktör Okan Buruk, “Liderdik, lider devam ediyoruz. Üst üste 7 maçlık yoğun fikstürümüzü bu galibiyetle tamamladık. İyi bir takıma ve kaliteli oyunculara sahibiz. Her maçta üstün oyunumuzu sergilemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Okan Buruk: “Oyuncularımın Performansından Memnunum”

Buruk, ligin her sezon daha da zorlaştığını vurgulayarak, “İyi takım sayısının artması, ligin kalitesini artırıyor. Beraberlik ve mağlubiyet lüksümüz yok. Hem burada hem de Avrupa’da her maçı kazanmak zorundayız. Odaklanmamız gerekiyor. Kasımpaşa ve Alanyaspor, ligin iyi ekipleriydi. Oynamaya ve sonuç almaya çalışıyorlar. Son iki sezonun şampiyonu olarak başarıyı taraftarlarımıza alıştırdık. Oyuncularımın performansından memnunum” dedi.

Barış Alper İçin Destek Mesajı

Son dönemlerde eski formunu bulamayan Barış Alper Yılmaz’a, teknik direktör Okan Buruk’tan tam destek geldi. Alanya maçı sonrası Buruk, “Barış Alper Yılmaz bir insan! O bir robot değil! Sürekli maç oynuyor. Geçtiğimiz yıl EURO 2020’de de mücadele etti. Bir hafta dinlendikten sonra tekrar sahalara döndü. Bu kadar süre oynaması bile bir başarı. Alanya maçında Barış’ı beğendim” şeklinde açıklamalarda bulundu. A Milli Takım’ın, Uluslar Ligi maçları için aday kadroya davet ettiği Barış’ın, Ay-Yıldızlıların ilk 11’indeki önemli isimlerden biri olması bekleniyor. Galatasaray yönetimi, genç oyuncuya fazla yüklenilmemesini umuyor.

Cuma Gününe Kadar İzin

Alanyaspor galibiyetiyle son iki maçta yaşanan olumsuz ruh halini geride bırakan Galatasaray’da, teknik direktör Okan Buruk, oyuncularını ödüllendirdi. Buruk, takıma önümüzdeki cuma gününe kadar izin verdi. Sarı-Kırmızılılar, milli aradaki çalışmalarına cuma akşamı başlayacak. Bu süre zarfında teknik heyet, hafif sakatlıkları ve eksikleri olan oyunculara özel programlar uygulayacağı bildirildi.

Erden Timur: “Hepimiz Sahip Çıkmalıyız”

Galatasaray’ın son iki şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan eski yönetici Erden Timur, Alanyaspor maçını tribünden izledi. Takıma destek olunması gerektiğine vurgu yapan Timur, “13. olduğumuz sezonun ardından bu futbolcular ve teknik ekip bizi şampiyon yaptı. Hepimizin bu başarıya sahip çıkması gerekiyor. Icardi de oldukça iyi bir performans sergiliyor” şeklinde ifadelerde bulundu.

Galatasaray Alanyaspor Maçında Moral Buldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!