1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 2024-2025 Burs ve Kredi Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 2024-2025 Burs ve Kredi Başvuruları Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Burs ve Kredi Başvuruları Başladı

Gençlere barınma imkanı sağlamakla birlikte, maddi destekte de bulunmayı amaçlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi başvurularını almaya başladı. Bakan Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, başvuruların başladığını duyurdu.

2024-2025 eğitim öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler, halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs veya kredi başvurusunda bulunabilecekler.

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN: 13 EKİM

Başvurular, 13 Ekim Pazar günü saat 23:59’a kadar devam edecek. Burs ve kredi başvuruları, e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler de yine bu tarihe kadar e-Devlet sistemi üzerinden bilgilerini güncelleyebilecekler.

Burs ve kredi başvuruları, e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre değerlendirileceği için, öğrencilerin e-Devlet’teki okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri büyük önem taşıyor. Bilgilerinde hata bulunan öğrencilerin, bu hataların düzeltilmesi için üniversitelerinin öğrenci işleri ile iletişime geçmeleri gerekiyor.

BİLGİLER TEYİT EDİLECEK

Başvuru esnasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla doğrulanacak. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs veya öğrenim kredisi tahsis edilecektir. Başvuru sırasında yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları ise geçersiz sayılacaktır.

ÖZEL DURUMLU ÖĞRENCİLER

Başvuruda özel durum beyan eden öğrencilerin, ek belge göndermeleri gerekmemektedir. Başvuru ekranında özel durum (şehit/gazi çocukları, anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, yüzde 40 ve üzerinde engelli olanlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde öğrenim görenler, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular gibi) beyan eden öğrencilerin bilgileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kontrol edilecektir.

Başvuru sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşan öğrenciler, 7/24 hizmet veren “ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK” hatlarından yardım talep edebilirler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan 2024-2025 Burs ve Kredi Başvuruları Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!