1. Haberler
  2. Gündem
  3. Rojin Kabaiş’in Kayboluşu ve Arama Çalışmaları

Rojin Kabaiş’in Kayboluşu ve Arama Çalışmaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıkma kararı aldı. Arkadaşlarının telefonla ulaşamaması üzerine, Rojin’in geri dönmemesi, 28 Eylül’de saat 12.00 sıralarında arkadaşları tarafından polise bildirildi.

Kabaiş’in, 27 Eylül’de saat 18.30 sularında Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini belirtmiş olduğu, bu aktiviteye birlikte katılmayı teklif eden arkadaşının ise olumsuz yanıt verdiği öğrenildi. Rojin’in arkadaşları, 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, bir parça kek ve su şişesi buldu. Yüksek düzeyde şifreli olan telefon, inceleme yapılmak üzere polise teslim edildi.

KARADAN VE HAVADAN ARAMA

Rojin Kabaiş’in kaybolmasının ardından, polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekiplerinin katılımıyla geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı. Bu arama çalışmaları, 11’inci gününe girmiş durumda. Göl üzerinde tekne ve botlarla, havadan ise polis helikopteri ile arama gerçekleştiriliyor.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmaya ait su üstü radar sistemleri ve polisin su altı görüntüleme cihazları da aramalarda kullanılıyor. Ancak, şu ana kadar Rojin Kabaiş’e ait herhangi bir iz bulunamadı. Rojin’in kaçırılma ihtimali göz önünde bulundurularak, ekipler Bardakçı Mahallesi ve çevresinde çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Ekiplerin göl üzerinde ve çevresinde sürdürdüğü arama faaliyetleri devam ederken, AFAD’ın deprem bölgelerinde eğitilmiş köpekleri ile gönüllü arama kurtarma ekiplerinin termal kameralı dronları da arama çalışmalarında aktif olarak yer alıyor.

Rojin Kabaiş’in Kayboluşu ve Arama Çalışmaları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!