1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ozan ve Katarzyna’nın Amasya’daki Uluslararası Düğünü

Ozan ve Katarzyna’nın Amasya’daki Uluslararası Düğünü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amasya’da Uluslararası Bir Aşk Hikayesi: Ozan ve Katarzyna’nın Düğünü

Amasya'da Uluslararası Bir Aşk Hikayesi: Ozan ve Katarzyna'nın Düğünü

Endüstri Mühendisi Ozan Akpınar, internet üzerinden tanıştığı Polonyalı gelin Katarzyna Anna Wıtwıccy ile Amasya’da mutluluğa ‘evet’ dedi. Düğünleri, şehrin güzel bir otelinde gerçekleştirildi ve bu özel anı, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi kıydı.

“Kına Gecesi Geleneklerimizi Birleştirdi”

Ozan Akpınar, eşinin binlerce kilometre uzaktan Amasya’ya gelin geldiğini belirterek, “Katarzyna ile internet üzerinden tanıştık ve evlenmeye karar verdik. Yaklaşık iki yıl boyunca uzaktan bir ilişki sürdürdük. Vize engelleri nedeniyle Polonya’ya gidemedim ama Katarzyna, Türkiye’ye birçok kez geldi. Ailemle tanışması başlangıçta biraz zorlu geçti. Öncelikle görüntülü konuşma ile ailemle tanıştırdım. Ardından ben de onun ailesiyle görüntülü olarak iletişim kurdum ve tanıştık” dedi.

Düğünlerinin oldukça keyifli ve eğlenceli geçtiğini belirten Ozan, “Kına gecesi, Katarzyna’nın kültüründe yer almayan bir gelenek. Ancak ona kına gecesinin görüntülerini göstermiştim ve çok hoşuna gitti. Kına gecemizde eline kınasını yakarak bu geleneği de yaşatmayı başardık. Ertesi gün ise Türk örf ve adetlerine uygun bir düğün gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Katarzyna’nın Amasya ve Türkiye’ye olan sevgisini dile getiren Ozan, “İlk kez Amasya’da ezan sesini duydu ve bu ona çok özel bir his verdi. Ezanın sesi, onun üzerinde büyük bir etki bıraktı. Amasya’nın güzellikleri karşısında hayran kaldı” şeklinde konuştu.

Ozan ve Katarzyna’nın Amasya’daki Uluslararası Düğünü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!