1. Haberler
  2. Gündem
  3. Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Recai Kutan Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Genel Başkanı Recai Kutan, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle yaklaşık bir hafta önce Ankara’da hastaneye kaldırılmıştı. Maalesef, Kutan, hastanede dün hayata gözlerini yumdu. Saadet Partisi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı, muhterem büyüğümüz Recai Kutan, Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun.” ifadelerine yer verildi.

Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Son Yolculuğuna Uğurlandı

Recai Kutan için, Karşıyaka Ahmet Efendi Camisi’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kutan’ın ailesine ve yakınlarına taziyelerini iletti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, Uluslararası İslam Düşünce Vakfı Başkanı Mehmet Görmez de dua ederek katılanlardan helallik istedi. Kutan’ın cenazesi, namaz sonrası aile kabristanında toprağa verildi.

Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Törene katılan önemli isimler arasında:

Recai Kutan Hayatını Kaybetti

  • TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz
  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır
  • MİT Başkanı İbrahim Kalın
  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici
  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu
  • 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
  • Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu
  • Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
  • DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan
  • Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu
  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan
  • Ankara Valisi Vasip Şahin

Recai Kutan Kimdir?

Recai Kutan, 1930 yılında Malatya’da dünyaya gelmiştir. 1947 yılında Malatya Lisesi’nden, 1952 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1952-1966 yılları arasında Devlet Su İşleri (DSİ) bünyesinde görev almış, Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğü döneminde Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) çalışmalarında önemli bir rol üstlenmiştir.

Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Milli Selamet Partisi (MSP) Genel Başkan Yardımcılığı görevini 1974 yılında üstlenerek siyasi kariyerine adım atan Kutan, 16., 20. ve 21. Dönem Malatya Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapmıştır. 1977 seçimlerinde Malatya Milletvekili olarak seçilen Kutan, kurulan Koalisyon Hükümeti’nde İmar ve İskan Bakanı olarak görev almıştır. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonrası diğer MSP yöneticileriyle birlikte 10,5 ay hapis cezasına çarptırılmıştır.

Recai Kutan Hayatını Kaybetti

19 Temmuz 1983 tarihinde kurulan Refah Partisi’nde Genel Başkan Yardımcılığı yapmış, 54. Hükümet döneminde (1996-1997) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini üstlenmiştir. Refah Partisi’nin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi’nin Genel Başkanlığına getirilmiş, sonrasında Saadet Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı olmuştur. Kutan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve ESAM Genel Başkanı olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Recai Kutan Hayatını Kaybetti

Recai Kutan Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!