1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM Genel Kurulu’nda Gündem Dışı Konuşmalar Yapıldı

TBMM Genel Kurulu’nda Gündem Dışı Konuşmalar Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu Toplandı

TBMM Genel Kurulu Toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında gerçekleştirilen oturumda bir araya geldi. Kurtulmuş, Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmada, yürütmenin gündeminde yer alan önemli konulara değindi. Özellikle, İsrail’in Lübnan’ı işgal girişimi ve bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin gündem dışı söz taleplerinin gündeme alındığını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in gündem dışı konuşma yapma talebini yerine getireceğini belirten Kurtulmuş, Danışma Kurulu’nun konuyla ilgili önerisini de okutarak süreci başlattı. Öneriye göre, bugünkü birleşimde TBMM İçtüzüğü çerçevesinde yürütme tarafından yapılacak gündem dışı konuşmalarda her bir bakana 30 dakika, takip eden konuşmalarda ise siyasi parti gruplarına 20 dakika süre verileceği ifade edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda Gündem Dışı Konuşmalar Yapıldı

  • Meclis’te grubu bulunmayan partilerden 2 milletvekiline de 5’er dakika söz hakkı tanınacak.

Genel Kurulda, yürütme tarafından yapılacak gündem dışı konuşmaların ardından asıl gündeme geçileceği belirtildi. Gündem dışı konuşmalara geçilmeden önce, AK Parti tarafından görüşmelerin kapalı yapılmasına ilişkin bir önerge sunuldu ve bu önerge kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda Gündem Dışı Konuşmalar Yapıldı

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Genel Kurul Salonu’nda dışarıda bulunabilecek dinleyicilerin ve diğer görevlilerin salonu boşaltmaları gerektiğini duyurdu. İdare amirlerinden salonun boşaltılmasını talep eden Kurtulmuş, hazırlıklar için birleşime ara verdi.

Kapalı oturuma geçildiği için, yalnızca yeminli stenograflar ile görevliler dışındaki herkes salondan çıkarıldı. Meclis Genel Kurul salonuna bitişik olan basın büroları ve kulisler de boşaltıldı. Genel Kurul, aranın ardından kapalı oturuma geçti. Kapalı oturuma, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal da katıldı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ile Divan üyelerinin, oturumda Türk ve Filistin bayraklarının yer aldığı atkılar taktığı gözlemlendi.

TBMM Genel Kurulu’nda Gündem Dışı Konuşmalar Yapıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!