1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kahramanmaraş Merkezli Depremde Yıkılan Emre Apartmanı Davası

Kahramanmaraş Merkezli Depremde Yıkılan Emre Apartmanı Davası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi, Türkiye’nin güneydoğusunda büyük yıkımlara sebep oldu. Bu felaketten etkilenen yerlerden biri de Gaziantep’in Şehitkamil ilçesindeki Batıkent Mahallesi’nde bulunan Emre Apartmanı oldu. 11 katlı bu bina, deprem sonrası yıkıldı ve enkazı altında kalan 49 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi ise yaralandı. Yıkılan bina ile ilgili açılan davada 6. duruşma, Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi.

Duruşmaya, tutuklu sanık müteahhitler Ali E. ve Ahmet Y. ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan mimar Erol Ö., mühendis Nazım T., taraf avukatları, maktul ailelerinin yakınları ve sanık aile yakınları katıldı.

SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Duruşmada söz alan sanıklardan Ahmet Y., Emre Apartmanı’nın 2. katı tamamlandığında satıldığını iddia ederek, “Ben her şeyi düzgün yaptım. Bina benim sorumluluğumda yıkılmadı. Belediye ekipleri gelip ruhsat verdi. Benden alındıktan sonra binada değişiklik yapılmış. Bu durum benimle alakalı değil” şeklinde savunma yaptı.

BİNADA YANLIŞLIK YAPILMADIĞINI SAVUNDU

Diğer sanık Ali E. ise, yanlış hiçbir şey yapmadığını savunarak, “Ben 20 aydır cezaevindeyim. Bu binayı 1999 yılında aldım ve o zaman ruhsat çıkmıştı. Ruhsat alındığında bina zaten tamamlanmıştı. Burada mağdur olan herkes kadar ben de mağdurum. Benim de dolandırıldığımı düşünüyorum. Gerçek suçlunun ortaya çıkmasını istiyorum. Raporların açıklanmasını bekliyorum. İnşaatı almadan önce bu binanın yapımında malzemelerin çalındığını biliyorum. Bu durumların hepsinin aydınlatılmasını talep ediyorum. Benim tek isteğim, gerçek suçlunun bulunması” ifadelerini kullandı.

GERGİNLİK YAŞANDI

Duruşma sırasında sanık Ali E. ile mahkeme başkanı arasında gergin anlar yaşandı. Sanık, mahkeme başkanına davadan kendi rızasıyla çekilmesi gerektiğini ima etti. Bunun üzerine mahkeme başkanı, sanığın salondan çıkarılmasını talep etti. Sanığın salondan çıkarılmasının ardından, avukatı savunmasına devam etti.

Kahramanmaraş Merkezli Depremde Yıkılan Emre Apartmanı Davası

Maktul ailelerinin avukatları ise, sanıkların tutukluluk halinin devam etmesini ve eğer başka suçlular varsa onların da tutuklanmasını talep etti.

DAVA 26 ARALIK 2024’E ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, bina ile ilgili bilirkişi raporu hazırlanmasına karar vererek davayı 26 Aralık 2024 tarihine erteledi.

Kahramanmaraş Merkezli Depremde Yıkılan Emre Apartmanı Davası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!