1. Haberler
  2. Spor
  3. İzmir Spor Zirvesi’nde Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş Bir Araya Geldi

İzmir Spor Zirvesi’nde Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş Bir Araya Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Spor Zirvesi’nde Önemli İsimler Bir Araya Geldi

İzmir Spor Zirvesi'nde Önemli İsimler Bir Araya Geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen İzmir Spor Zirvesi, spor camiasından birçok önemli ismi bir araya getirdi. Zirveye, Türkiye’nin en tanınmış teknik direktörlerinden Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli gibi isimler konuşmacı olarak katıldı.

JOSE MOURINHO’YA YANIT!

Fatih Terim, zirvede Jose Mourinho hakkında yapılan bir sohbete yanıt vererek, “Jose Mourinho, dünyanın en başarılı antrenörlerinden biri. Aldığı kupalar ve başarıları hakkında söylenecek çok şey var. Ancak burada onunla bir görüşme gerçekleştirmedik.” dedi.

OSIMHEN Mİ, ICARDI MI?

Şansal Büyüka’nın, “Osimhen mi, Icardi mi?” sorusuna Mustafa Denizli şu şekilde yanıt verdi: “Geçen yıl, Hürriyet’te Galatasaray ile ilgili bir yazı yazmıştım. Üç büyüklerin performanslarını değerlendiriyordum.” Fatih Terim ise, “Osimhen mi, Icardi mi? Şansal diyecekti, ben dedim.” diyerek esprili bir dille durumu özetledi. Şenol Güneş de bu espriyi pekiştirerek, “Dedi de bir daha dedi, üçüncü defa diyor.” şeklinde yanıt verdi.

Mustafa Denizli, “Sen söyle ben de söyleyeyim.” derken, Fatih Terim, “Söylerim ben, bana sıra gelince. Bana sormadın ama ben yine de cevap vereyim, ikisi de çok büyük santrforlar…” dedi. Şansal Büyüka’nın, “Size ve Şenol hocama özellikle sormadım. Siz Galatasaray’da uzun yıllar çalıştınız, Şenol hocam ligde rakip.” demesi üzerine, Fatih Terim, “Sen niye cevap vermiyorsun ya? Adaletsiz oluyor, ver cevap şuna.” şeklinde espri yaptı.

Mustafa Denizli’nin Değerlendirmesi

Mustafa Denizli, “Geçen yıl Icardi’yle ilgili bir yazı yazdım. Performansının büyük ihtimalle düşük olacağını ve bunun sorun olabileceğini düşündüm. 2023 yılının 8 veya 9 Ağustos günü bunu belirttim. Bunu sadece Galatasaray performansıyla değil, geçmişine de bakarak söyledim. Osimhen’e baktığınızda, burnu kırılmadan önce Napoli’nin şampiyonluğunda en büyük pay sahibi. İkisi de çok farklı yeteneklere sahip. Taraftarın Icardi’ye olan sevgisi müthiş, ancak bu bazen disiplinsiz davranışlara da yol açabilir. Geçen hafta oyundan çıkarken vücut diliyle bir mesaj verdi. Galatasaray, bir maçta her iki oyuncuyu da denedi ve başarılı göründü, ancak bunun devam edip etmeyeceğinden emin değilim.” ifadelerini kullandı.

Fatih Terim’in Açıklamaları

Fatih Terim, “İki ayrı tip oyuncu var. Icardi, 18 kutusu içinde büyük bir yetenek. Osimhen ise akla gelmeyecek goller atabilen bir oyuncu.” diyerek iki oyuncunun farklı özelliklerine dikkat çekti. Mustafa Denizli ise, “Bir takımda aynı kalitede iki kaleci ve iki golcü varsa, bu bir problem olabilir.” dedi. Terim ise “Problem mi yaşar? Ben aynı fikirde değilim. Niye problem olsun ya!” diyerek karşılık verdi.

İzmir Spor Zirvesi'nde Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş Bir Araya Geldi

AVRUPA’NIN ÖNEMİ

Fatih Terim, “Kendi ülkemizde oynadığımız futbolla, Avrupa’daki rakiplerimiz arasındaki fark çok açık. Yıllardır bunu aşmak için çaba sarf ettik, bu kolay olmadı. Avrupa, farklı bir mecra. Orası için daha fazla konsantre ve dikkat gerekiyor. Akıl ile ekonomiyi bir araya getirmek çok önemli. Bir transfer politikası belirlerken, takımınıza uygun davranmalısınız. Avrupa’da sürpriz sonuçlar olabilir, bu normaldir. Ancak Avrupa, Türkiye’deki gibi istikrar bekler. İstikrarı yakalamanız şart.” dedi.

PARANIZ VARSA AKLINIZ OLMALI

Fatih Terim, “Para olup aklınız yoksa bu bir işe yaramaz. Aklınız var ama paranız yoksa o da işe yaramıyor. İkisini de doğru kullanmak gerekiyor. Eğer ilki işe yarasaydı, dünyanın en büyük zenginleri en büyük takımları alır, istediklerini yapar ve başarılı olurlardı. PSG, Şampiyonlar Ligi şampiyonu olamıyor.” şeklinde konuştu. Şenol Güneş de bu düşünceye katıldığını belirterek, “Geçmişte büyük takımlar da para harcıyordu, transfer yapıyordu. Çok transfer yapmak, çok para harcamak garanti etmez. Para bir araçtır. Asıl amaç futbol oynamak ve futbolcu yetiştirmektir.” dedi.

İzmir Spor Zirvesi'nde Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş Bir Araya Geldi

İzmir Spor Zirvesi’nde Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş Bir Araya Geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!