1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır’da 5 Gün Süreyle Eylem Yasağı

Diyarbakır’da 5 Gün Süreyle Eylem Yasağı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da Eylem Yasağı Duyurusu

Diyarbakır Valiliği, 9 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, kent genelindeki açık alanlarda gerçekleştirilecek olan toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi etkinliklerin 5 gün süreyle yasaklandığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı bildiride, bu yasakların gerekçeleri detaylı bir şekilde ele alındı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “9 Ekim 2024 tarihi itibariyle, saat 00.01’den başlayarak, açık alanlarda toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi etkinliklere 13 Ekim 2024 saat 23.59’a kadar yasak getirilmektedir. Bu tedbirin alınmasındaki temel neden, 13 Ekim 2024 Pazar günü saat 13:00-18:00 arasında ilimiz Yenişehir İlçesi İstasyon Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan mitingdir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, PKK/KCK terör örgütünün çağrıları doğrultusunda 9 Ekim tarihi bahane edilerek, ilimizde terörle bağlantılı illegal eylemlerin artabileceği ve bu durumun milli birlik ve beraberliğimizi tehdit edebileceği düşünülmektedir.”

Ayrıca, “Cumhuriyetin temel nitelikleri ile devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne yönelik tehditlerin yoğunlaşabileceği, miting süresince kamu düzeninin ciddi şekilde bozulabileceği öngörülmektedir. Bu nedenle, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirlerin alınması uygun görülmüştür.” ifadeleri kullanıldı.

Valilik, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17 ve 19’uncu maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C maddeleri gereğince aşağıdaki tedbirlerin uygulanacağını bildirdi:

  • 09 Ekim 2024 tarihi bahane gösterilerek PKK/KCK terör örgütünün çağrıları kapsamında yapılacağı değerlendirilen tüm eylemler yasaklanmıştır.
  • Açık alanlarda gerçekleştirilecek olan toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma gibi etkinlikler yasaklanmıştır.
  • Dış illerden bu eylemlere katılmak amacıyla ilimize giriş yapacak şahısların ve araçların geçişleri de yasaklanmıştır.
  • Dış ilçelerden bu eylemlere katılacağı değerlendirilen şahısların il merkezine girişleri ve/veya çıkışları 09 Ekim 2024 saat 00.01’den 13 Ekim 2024 saat 23.59’a kadar yasaklanmıştır.

Bu tedbirlerin, toplum güvenliğini ve kamu düzenini koruma amacını taşıdığı vurgulandı. Halkın bu süreçte dikkatli olması ve alınan kararlara uyması önemle belirtildi.

Diyarbakır’da 5 Gün Süreyle Eylem Yasağı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!