1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi Danışmanlık Şirketine Ceza: 1.1 Milyon TL İdari Para Cezası

Kredi Danışmanlık Şirketine Ceza: 1.1 Milyon TL İdari Para Cezası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kredi Danışmanlık Şirketine Ceza

Mithat Yurdakul / ANKARA – Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, kendisini “kredi almakta sorun yaşayan müşterilere, kredi notu analizi yaparak, kredi notuna göre doğru bankalara yönlendirme yaparak kredi almasını sağlayan bir finans danışmanlık şirketi” olarak tanıtan bir şirkete ceza kesti.

Reklam Kurulu, firmanın Instagram üzerinden verdiği reklamlarda, kişilerin banka kredi notlarını “az riskli grup” olan bin 200’e çıkarabileceğini iddia ettiğini ve bu şekilde bankalardan kredi tahsisi sağlanabileceği yönünde vaatlerde bulunduğunu belirledi. Kurul, “Firmanın müşterilerine bankalardan kredi kullanma talepleri konusunda sadece danışmanlık hizmeti vermekten öte, bu talepleri gerçekleştirebilecek düzeyde yetki sahibi olduğu ve bu konuda çeşitli bankalarla iş birliği yaptığı izlenimi oluşturulmuştur. Tanıtımlarının hedef kitlesinin emekliler, ev kadınları, işsizler gibi toplumun dezavantajlı kesimlerini oluşturduğundan, bu grupların güvenini kötüye kullanarak, tecrübe ve bilgi eksikliklerini istismar ettiği görülmektedir. Bu nedenle, söz konusu tanıtımların doğru ve dürüst nitelikte olmadığı, tüketicinin güvenini kötüye kullanan ve tecrübe ile bilgi eksikliklerini istismar eden bir yapıda olduğu değerlendirilmiştir.” şeklinde bir tespit yaptı.

Bu tespitler sonucunda Reklam Kurulu, anılan firmaya 1.1 milyon TL idari para cezası keserken, tanıtımlara yönelik bir reklam yasağı da getirdi.

Şirketle ilgili şikayet platformlarında yer alan yorumlarda, firmanın kişilerden önce danışmanlık ücreti adı altında para talep ettiği, ardından ise banka hesap bilgileri ve iletişim bilgileri aldığı tespit edilmiştir. Ancak, firmanın kredi çıkmayan vatandaşlara bu ücreti geri ödemediği, hatta kendilerini şikayet edeceklerini belirten vatandaşları şirketi karalamakla tehdit ettiği iddiaları da gündeme gelmiştir.

Kredi Danışmanlık Şirketine Ceza: 1.1 Milyon TL İdari Para Cezası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!