1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bakırköy’de Vesile Bingöl’ün Ölümü ve Soruşturma Süreci

Bakırköy’de Vesile Bingöl’ün Ölümü ve Soruşturma Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakırköy’de Şok Olay: Vesile Bingöl’ün Ölümü ve Soruşturma Süreci

24 Temmuz 2023 tarihinde Bakırköy’de meydana gelen trajik olayda, Vesile Bingöl, eşi ile birlikte yaşadığı evde bir ipe asılı halde ölü bulunmuştu. Bu olayla ilgili olarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı.

Ölümle İlgili Şikayet Bulunmuyor

İddianamede, Vesile Bingöl’ün ölümüne dair herhangi bir şikayet olmadığı ve kamu yararına dava açılmasının talep edildiği belirtildi. 24 Temmuz 2023 tarihinde Bakırköy’deki kolluk birimlerine intihar ihbarının ulaştığı ve polislerin olay yerine intikal ettiği aktarıldı. Hayatını kaybeden Vesile Bingöl’ün cenazesinin ölü bir şekilde ambulansa taşındığı da iddianamede kaydedildi.

Tanık İfadesi: “İsmet Bingöl Şiddet Uyguladı”

İddianamede yer alan tanık ifadesinde, Vesile Bingöl’ün ablası ile aynı apartmanda yaşayan Şaban A., “İsmet Bingöl olay günü sabah saatlerinde ‘Şaban koş koş’ diye bağırdı. Kardeşim yerde yatar haldeydi. Televizyonun sesi fazlaca yüksekti. İsmet Bingöl tamamen giyinikti, ev haliyle değildi. Kendisi ilk eşini öldürmekten cezaevine girdi ve Vesile’ye zaman zaman şiddet uygulardı” şeklinde konuştu.

İsmet Bingöl’ün Savunması: “Aldatıldığımı Düşündüm”

İsmet Bingöl, iddianamede yer alan ifadesinde, “Olay günü gece saatlerinde eve geldim ve Vesile’yi göremedim. Uyudum. Sabah saatlerinde en küçük çocuğumun ağlama sesi ile uyandım. Olay günü bir tartışma yaşadık. Vesile’nin beni aldattığını düşündüm. Başka bir odaya geçtim. Ardından mutfağa baktığımda Vesile’nin kendini astığını gördüm. Mutfaktan aldığım bıçak ile ipi kestim. Kalp masajı yapmaya çalıştım. Vücudumdaki çizikler önceki tartışmaya aittir. Son bir haftadır uyuşturucu madde kullanıyordum” dedi.

İlk Eşinin Ölümü ve Beraat Kararı

İddianamede, İsmet Bingöl’ün ilk eşinin ölümü ile ilgili süreç de aktarılmıştır. “İsmet Bingöl, tıpkı bu olayda olduğu gibi sabah uyandığında vefat eden ilk eşi ile tartıştığını ve eşinin başka bir odaya geçerek intihar ettiğini söylediği, yine bu olayda olduğu gibi eşini görünce sinir krizi geçirdiği, vefat edenin intihar etmesi için somut bir neden bulunamadığı ve İsmet Bingöl hakkında beraat kararı verildiği” ifadeleri yer aldı.

Adli Tıp Kurumu Raporu

Evde yapılan incelemelerde, Vesile Bingöl’ün kendini astığı ipin düğümünün gevşek olduğu ve asılma durumunda düğümlerin sıkı hale gelmesi gerektiği vurgulandı. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, Vesile Bingöl’ün asılma dışında ölüm gerçekleştiğine dair tıbbi bir delil bulunmadığı kaydedildi.

İddianamede İddialar

İddianamede, Vesile Bingöl’ün kendini asmadığı ancak eşi tarafından olaya intihar süsü verildiği iddiaları ortaya konuldu. “Ancak bilimsel veriler ile Adli Tıp Kurumu raporunda ‘vefat edenin ası şeklinde intiharı’ olarak ortaya konulduğu” belirtildi. Savcı, İsmet Bingöl’ün ilk eşinden sonra ikinci eşini de öldürdüğüne dair somut bir delile ulaşılamadığını ve Vesile Bingöl’ün intihar ettiğinin kabul edilmesi gerektiğini açıkladı. Sanık İsmet Bingöl hakkında bu nedenle ‘kasten öldürme’ suçundan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

Cumhuriyet Savcısı’nın Değerlendirmesi

İddianamede, İsmet Bingöl’ün eşi Vesile Bingöl’e karşı gurur kırıcı eylemlerde bulunduğu, fiziksel ve psikolojik şiddet uyguladığı, uyuşturucu kullanmasının etkisiyle Vesile Bingöl’ün hayatını sarstığı ve evden çıkmasına izin vermediği öne sürüldü. Cumhuriyet savcısı, İsmet Bingöl’ün ilk eşinin de intihar ettiğinin iddia edildiğini belirterek, amacının Vesile Bingöl’ü intihar etmeye sürüklemek olduğunu ifade etti. Savcı, Vesile Bingöl’ün aldatılma ithamlarına maruz kaldığını belirterek, “İsmet Bingöl’ün eşinin vefat etmesini istediği ve bu ruh haline sürüklediği, eziyet içeren sistematik eylemleri ile aynı zamanda intihara yönlendirdiği” şeklinde konuştu.

İsmet Bingöl hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan dava açılmazken, ‘intihara yönlendirme’ suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar, ‘eşe karşı eziyet’ suçundan ise 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianame doğrultusunda sanık İsmet Bingöl, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Bakırköy’de Vesile Bingöl’ün Ölümü ve Soruşturma Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!