1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 2024 Yaş Çay Fark Ödemesi Desteği Belli Oldu: Üreticilere Ne Kadar Destek Verilecek?

2024 Yaş Çay Fark Ödemesi Desteği Belli Oldu: Üreticilere Ne Kadar Destek Verilecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Yılı Yaş Çay Fark Ödemesi Desteği Hakkında Bilgilendirme

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye’nin tarımsal üretim stratejileri doğrultusunda önemli bir adım atarak, “Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yaş Çay Üreticilerine 2024 Yılı Ürünü Yaş Çay Fark Ödemesi Desteği Yapılmasına Dair Tebliğ”i Resmi Gazete’de yayımlamıştır. Bu tebliğ, 2024 yılı için yaş çay üreticilerine verilecek desteklerin usul ve esaslarını düzenlemektedir.

Belirlenen yeni destekleme modeli çerçevesinde, 2024 yılı üretim sezonunda üretilen ve satışı gerçekleştirilen yaş çay yaprağına, kilogram başına 200 kuruş fark ödemesi desteği sağlanacaktır. Bu destekten faydalanacak olanlar, ruhsatlı üreticiler arasında yer alan ve üreticiliği devam edenler ile 2024 yılı üretim sezonunda ilk kez yaş çay yaprağı üreterek satış yapan ruhsatlı üreticilerdir.

Ruhsatlı üreticiler, 2024 yılı üretim sezonunda kamu ve özel sektör işletmeleri kanalıyla sattıkları yaş çay miktarı üzerinden fark ödemesi desteği alacaklardır. Destekten yararlanmak isteyen yeni üreticilerin, 31 Aralık tarihine kadar yaş çay sattıkları kamu veya özel sektör işletmelerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Ruhsatlı üreticilerin 2024 yılı içerisinde ürettiği ve satışını gerçekleştirdiği yaş çay miktarları, ruhsatlı alanlarıyla ilişkilendirilecektir. Üreticilere, dekar başına en fazla 2.766 kilograma kadar yapılan çay satışlarına fark ödemesi desteği sağlanacaktır.

  • Destek Miktarı: Kilogram başına 200 kuruş
  • Son Başvuru Tarihi: 31 Aralık 2024
  • Destekten Yararlanacak Üreticiler:
    • Ruhsatlı üreticiler
    • İlk defa yaş çay üreten ruhsatlı üreticiler
  • Maksimum Dekar Başına Çay Satışı: 2.766 kilogram

Bu yeni düzenleme ile yaş çay üreticilerinin desteklenmesi ve Türkiye’nin çay üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanması hedeflenmektedir.

2024 Yaş Çay Fark Ödemesi Desteği Belli Oldu: Üreticilere Ne Kadar Destek Verilecek?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!