1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ahmet Furkan Çetin’in Zorlu Tedavi Süreci ve Yeni Hayalleri

Ahmet Furkan Çetin’in Zorlu Tedavi Süreci ve Yeni Hayalleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahmet Furkan Çetin’in Zorlu Mücadelesi

Ahmet Furkan Çetin, 29 Nisan tarihinde Eskişehir’deki evinin balkonundan düşerek ciddi yaralanmalara maruz kaldı. Hastaneye kaldırılan Çetin’in omurgasında ve vücudunun çeşitli bölgelerinde kırıklar tespit edildi. Ayrıca yemek ve nefes borusunda da delik bulundu. İlk olarak Eskişehir’deki Yunus Emre Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ne sevk edilen Çetin, burada solunum cihazına bağlı olarak 38 gün tedavi gördü.

Daha sonra, omurilik ameliyatı için Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi. Ameliyat sonrası bir süre daha Eskişehir’de yoğun bakımda tedavi edilen Çetin, solunum cihazına bağlı olarak, yemek ve nefes borusundaki deliğin kapatılması amacıyla 16 Temmuz’da İzmir’deki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada, 1 Ağustos’ta gerçekleştirilen 5 saatlik bir ameliyatla nefes ve yemek borusundaki delik kapatıldı.

Ağustos ayının sonunda fizik tedavi sürecine başlayan Çetin, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından rahat bir şekilde nefes alıp yürümeye başladı.

“BİR RESTORAN AÇMAK İSTİYORUM”

Aşçılık mesleğini icra eden Ahmet Furkan Çetin, AA muhabirine verdiği röportajda, mesleğine olan tutkusunu dile getirerek, 2021 yılında bir televizyon kanalında aşçılık yarışmasına katıldığını ancak yaşadığı zorluklar nedeniyle mesleğine ara vermek zorunda kaldığını söyledi. Sağlığının her geçen gün daha iyiye gittiğini vurgulayan Çetin, “Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. İnsan, bazı şeylerin değerini kaybedince daha iyi anlıyor. Sağlığıma tamamen kavuştuktan sonra Eskişehir’de bir restoran açmak istiyorum. Hiçbir zaman umudumu kaybetmedim; bu tür olaylarda moral çok önemli. Her zaman kendime inandım. Son 5 gündür yürüteçle yürüyüş yapıyorum ve en kısa süre içinde normal yürüyerek aktif spora başlamak istiyorum.” dedi.

“AŞAMA AŞAMA BU HALE GELDİ”

İzmir’de ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Kenan Can Ceylan, yemek borusunda oluşan delik nedeniyle sıvıların akciğere kaçtığını ve bu durumun Çetin’de zatürreye neden olduğunu, dolayısıyla solunum sıkıntısının ortaya çıktığını belirtti. Ameliyat öncesinde hastanın yoğun bakımda ameliyata uygun hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Ceylan, şunları ekledi:

  • “Yaptığınız işlem, ameliyat sonrası oluşabilecek komplikasyonlara açık bir işlemdir. Bu ameliyatlar iyi organize edilmelidir.”
  • “Nefes ve yemek borusundaki delik nedeniyle açılan yaralar öncelikle onarıldı. Nefes ve yemek borusunun arası açıldıktan sonra bunların irtibatı kesilerek, araya yama dediğimiz mesh kullanılarak ameliyat tamamlandı.”
  • “Hastamız gayet iyi. Bu durum hastamız için bir mucize niteliğinde. İlk gördüğümüz durumda çok ciddi ölüm komplikasyonları söz konusuydu. Giderek aşama aşama bu hale geldi.”

Hastanın yoğun bakım servisi sorumlu doktoru Prof. Dr. Cenk Kıraklı ise, hastayı ameliyata hazırlamak için uzun süre çaba sarf ettiklerini ve yoğun bakımdaki yaşam mücadelesinin asla kesilmediğini belirtti. Anne Nezihat Çetin, zor bir süreç geçirdiklerini ancak sonuçların olumlu olduğunu ve oğlunun sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

Ahmet Furkan Çetin’in Zorlu Tedavi Süreci ve Yeni Hayalleri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!