1. Haberler
  2. Dünya
  3. Lübnan’da Tahliye Operasyonu Sürüyor: Türk ve Yabancı Vatandaşlar Güvenli Bölgelere Taşınıyor!

Lübnan’da Tahliye Operasyonu Sürüyor: Türk ve Yabancı Vatandaşlar Güvenli Bölgelere Taşınıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk ve Yabancı Vatandaşların Lübnan’dan Tahliyesi

İsrail’in düzenli olarak bombaladığı ve güneyine kara saldırısı başlattığı Lübnan’dan, Türk ve diğer yabancı ülke vatandaşlarının güvenli bir şekilde ayrılmak için başlattıkları tahliye işlemleri devam ediyor. Bu kapsamda, beşinci gemi Tripoli Limanı’ndan hareket etti ve yolcuları Türkiye’ye götürmek üzere yola çıktı.

Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı’na yanaşan gemiden inen yolcular arasında, çocuklar da dahil olmak üzere toplamda 361 kişi yer alıyor. Yolcuların, gemiden indikten sonra gerekli işlemlerinin tamamlanmasının ardından minibüslerle ilçeden ayrıldıkları bildirildi. Yabancı uyrukluların Türkiye’deki farklı havalimanlarından kendi ülkelerine gönderileceği öğrenildi.

Lübnan’dan Mersin’e gelen Türk vatandaşı Maya Şavki, yaşanan olayların dehşet verici olduğunu belirterek, “Orada insanlar ölüyor. Çocuklar, kadınlar hayatını kaybediyor. Onların bu durumda bir suçu yok. Umarım bu olaylar bir an önce son bulur. Ailem Yalova’da yaşıyor, onlara ulaşmak için buraya geldim.” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Lübnan’daki Türk ve yabancı vatandaşların deniz yoluyla güvenli bir şekilde tahliye edileceğini duyurmuş ve bu konuda gerekli çalışmalara ivedilikle başlamıştı.

Lübnan’da Tahliye Operasyonu Sürüyor: Türk ve Yabancı Vatandaşlar Güvenli Bölgelere Taşınıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!