1. Haberler
  2. Magazin
  3. Sibel Can’dan Kadın Cinayetlerine Sert Tepki

Sibel Can’dan Kadın Cinayetlerine Sert Tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sibel Can’dan Kadın Cinayetlerine Tepki

Sibel Can'dan Kadın Cinayetlerine Tepki

Son günlerde Semih Çelik tarafından katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil cinayetleri, toplumda büyük bir yankı uyandırmaya devam ediyor. Bu olaylar, ünlü isimlerin de tepkilerini dile getirmesine sebep oldu. Bu isimlerden biri de usta sanatçı Sibel Can oldu. Can, kadın cinayetleri konusundaki hassasiyetini vurgularken, “Benim dışımda hiç kimse güvende değil” ifadelerini kullanmıştı.

Sibel Can, bu açıklamaları ile toplumda yaşanan güvenlik sorunlarına dikkat çekerek, kendi deneyimlerinden yola çıkarak bir kadın olarak hissettiği korkuları dile getirdi. “Açıkçası doğruyu söylemek gerekirse, kendi adıma konuşuyorum, tabii ki güvendeyim ama benim dışımda hiç kimse güvende değil” diyerek, kadınların yaşadığı endişeleri gözler önüne serdi. Bu açıklaması, sosyal medyada geniş bir tartışma konusu oldu.

Bunun yanı sıra Sibel Can, Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla düşüncelerini daha detaylı bir şekilde ifade etti. Paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

  • “Değer verdiğim tasarımcı Amor Gariboviç’in defilesinde, değerli basın mensuplarını kırmayarak sorularını yanıtladım. Ben bir sanatçı olarak, toplu taşıma kullanıyorum, konserlere koskoca ekiplerle hareket ediyorum ve her daim planlı ve programlı bir hayatım var.”
  • “’Güvendeyim’in karşılığı budur. Bunun aksini söyleseydim, inandırıcı ve samimi olacak mıydı?”

Sibel Can, yaşanan olayların medyada manipüle edilmesine de dikkat çekerek, “Manipüle ederek, söylenilen ve anlatılmak istenen şeyi başka anlamlar yükleyerek servis etmek hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır” dedi. Ayrıca, son zamanlarda çocuklar ve gençler üzerinden yaşanan travmatik olaylar nedeniyle toplumun hassasiyetinin arttığını belirtti. “Bunu çok iyi anlıyorum. Bir kadın, bir sanatçı, bir anne olarak toplumsal konulara, hele ki çocuklara ve gençlere olan duyarlılığım herkesçe malumdur” ifadelerini kullandı.

“Saf kötülüğe karşı hepimizin dili sevgi dili olmalıdır.” diyen Sibel Can, önümüzdeki süreçte gerçekler ve samimi duygular üzerinden iletişim kurmaya devam edeceğini belirtti. Son olarak, “Umarım kadın ve çocuk şiddeti son bulur ve adalet yerini bulur” diyerek, toplumda yaşanan bu sorunların son bulması için umut dolu mesajlar verdi.

Sibel Can’dan Kadın Cinayetlerine Sert Tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!