1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. YouTube Reklam Deneyiminde Geri Sayım Sayacının Kaldırılması

YouTube Reklam Deneyiminde Geri Sayım Sayacının Kaldırılması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reklam Deneyiminde Değişiklikler

Reklam Deneyiminde Değişiklikler

Ücretsiz kullanıcılar, YouTube videolarını izlemeye başlamadan önce genellikle reklamlarla karşılaşıyorlar. Bu reklamlarda, izleyicilere atlama süresini gösteren bir geri sayım sayacı bulunuyordu. Ancak son zamanlarda bazı kullanıcılar, özellikle mobil uygulamada, bu geri sayım sayacının kaldırıldığını fark etti.

Sayaç Kaldırıldı

Örneğin, sevdiğiniz bir YouTuber’ın videosunu izlerken, Premium abonesi değilseniz reklamlar karşınıza çıkıyor. Önceden sağ alt köşede yer alan geri sayım sayacı sayesinde, reklamın ne zaman atlanabileceğini kolayca görebiliyordunuz. Fakat artık, bazı kullanıcılar için bu sayaç tamamen ortadan kaldırılmış durumda. Reklam birkaç saniye oynatıldıktan sonra “Atla” butonu beliriyor. Masaüstü versiyonunda ise geri sayım sayacının bulunduğu alan, gri bir dikdörtgenle kapatıldığı dikkat çekiyor.

Sarı Çubuğu Takip Etmek Fikir Veriyor

Birçok kullanıcı, YouTube’un bu değişikliği, reklamların atlanamaz olduğunu düşündürmek amacıyla yaptığı iddiasında bulunuyor. Ancak, reklam süresi boyunca ekranın alt kısmında görülen sarı çubuğun dolma hızını takip ederek, “Atla” butonunun ne zaman çıkacağını tahmin etmek mümkün. Bu özellik şu anda sınırlı sayıda kullanıcı üzerinde test ediliyor. Eğer testler olumlu sonuçlanırsa, geri sayım sayacının tamamen kaldırılması genel kullanıma sunulabilir.

YouTube Reklam Deneyiminde Geri Sayım Sayacının Kaldırılması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!