1. Haberler
  2. Gündem
  3. AK Parti’den Yeni Anayasa İçin Çalıştay Açıklaması: Değişiklikler Neleri Kapsayacak?

AK Parti’den Yeni Anayasa İçin Çalıştay Açıklaması: Değişiklikler Neleri Kapsayacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’den Yeni Anayasa Çalıştayı Öncesi Açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında ‘Yeni Anayasa Çalıştayı’ hakkında önemli bilgiler paylaştı. Yazıcı, yeni anayasa ile ilgili bir dizi çalıştayın gerçekleştirileceğini duyurarak, “AK Parti, demokratik, sivil, özgürlükçü bir anlayışla, yeni anayasayı mümkün olan en geniş mutabakatı sağlayacak şekilde, toplumun tüm kesimlerinin kendilerini bulacağı bir formatta aziz milletimizle birlikte yapma azim ve kararlılığı içerisindedir. Amacımız, Türkiye Yüzyılı’nda milletimizi kuşatıcı bir anayasayla buluşturmaktır” dedi.

Yazıcı, AK Parti’nin sadece anayasa değişiklikleriyle yetinmediğini, Türkiye’nin darbe mahsulü olan 12 Eylül anayasasından kurtulması için sürekli olarak yeni anayasa arayışlarını desteklediğini ve öncülük ettiğini ifade etti. “AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak, Türkiye’nin ekonomide, demokraside, hak ve özgürlükler alanında hedeflerine ulaşabilmesi için milletimizi yeni, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla buluşturma kararlılığımızı sık sık dile getiriyoruz. Siyasi partilere koşulsuz çağrıda bulunuyoruz” diye ekledi.

Yeni anayasa çalışmalarının önümüzdeki aylarda başlayacağını belirten Yazıcı, “AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı olarak, yeni anayasa çalışmalarına katkı sunmak amacıyla bir dizi çalıştay düzenlemeyi planlıyoruz. Bu çalıştaylarda akademisyenleri, uzmanları, sivil toplum kuruluşlarını, gazetecileri ve farklı toplum kesimlerinin temsilcilerini dinlemeyi ve anayasa konusundaki taleplerini öğrenmeyi hedefliyoruz. Anayasa yapma yöntemimiz, halkta başlayıp yine halkta bitecek bir süreç izleyecektir. Öncelikle toplumun taleplerini toplayarak bir taslak hazırlamayı, ardından bu taslağı TBMM’de bulunan bütün partilerin katılımıyla bir metin haline getirmeyi ve referandumla halkımızın onayına sunmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yazıcı, Anayasa’nın ilk dört maddesi ile ilgili tartışmalara da değinerek, “Yeni bir anayasa yazımıyla ilgili konular gündeme geldiğinde, özellikle muhalefet, Anayasa’nın ilk dört maddesine ilişkin bir endişe taşımaktadır. Ancak bu durumun bizimle hiçbir alakası yoktur. Biz, geçmişten bugüne Anayasa’nın 1, 2 ve 3. maddeleri ile bu maddeleri koruyan 4. maddenin ne denli önemli olduğunu biliyoruz ve elbette ki bunların korunmasından yanayız. Bu konudaki tutumumuz nettir. Geçtiğimiz günlerde değerli genel başkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda ‘bizim herhangi bir sorunumuz yok’ şeklinde açıkça ifade etmiştir. Tüzüğümüzde de, 4. maddenin 1. fıkrasında cumhuriyet yönetiminin en büyük kazanım olduğuna vurgu yapılmaktadır. Başka hiçbir partide bunu göremezsiniz. Çünkü biz, milletin neyi istediğini, neden memnun olduğunu, neyin millete yararlı olduğunu, tarihimizin ve birikimlerimizin bize neleri öğrettiğini ve neleri kazandırdığını biliyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti’den Yeni Anayasa İçin Çalıştay Açıklaması: Değişiklikler Neleri Kapsayacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!