1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmit’te Cinsel Saldırı ve Şantaj Davası: Mahkemede Şok Edici İddialar!

İzmit’te Cinsel Saldırı ve Şantaj Davası: Mahkemede Şok Edici İddialar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmit’te Yaşanan Skandal Olay

İzmit'te Yaşanan Skandal Olay

2022 yılının Ağustos ayında İzmit’in Yenidoğan Mahallesi’nde gerçekleşen bir olay, yerel halkı derinden sarstı. Halil Zorlutuna, eşi F.Z.’nin kendisini aldatma ihtimalinden şüphelenerek onun telefonunu inceledi. Telefonundaki mesajları okuduğunda, eşi ile komşusu M.Y. arasında cinsel içerikli yazışmalar olduğunu fark etti. Bu durum, Halil Zorlutuna’nın içinde bir öfke patlamasına neden oldu.

Şüphelerinin peşine düşen Halil, komşusu Ümit Y. ile bir plan yaparak eşi F.Z.’nin telefonundan M.Y.’ye mesaj attı. Mesajda M.Y.’yi evine davet etti. M.Y. evine geldiğinde, Halil Zorlutuna ve Ümit Y. odanın içinde saklanmıştı. M.Y. yatak odasına geçtiği sırada, Halil Zorlutuna oyuncak tabancasıyla odanın kapısını açtı ve içeri girdi. Bu korkutucu anlar, M.Y. için tam bir kabusa dönüştü.

İzmit'te Cinsel Saldırı ve Şantaj Davası

Halil Zorlutuna, M.Y.’yi beyzbol sopasıyla darbetti ve onu cinsel saldırıya uğratan bir duruma soktu. Tüm bu şok edici anları kayda alan Halil, daha sonra bu görüntüleri şantaj aracı olarak kullanarak M.Y.’nin otomobilini, eşinin adına geçirmesini sağladı. Ayrıca, M.Y.’nin eşine ait 21 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını da zorla aldı.

İzmit'te Cinsel Saldırı ve Şantaj Davası

Yaşanan bu dehşet verici olayların ardından M.Y., bir polis merkezine giderek durumu anlattı ve Halil Zorlutuna, eşi F.Z. ile komşusu Ümit Y.’den şikayetçi oldu. Yapılan şikayet üzerine, Halil Zorlutuna gözaltına alındı ve tutuklandı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘Alacağım Cezaya Razıyım’

Şüpheliler hakkında “Yağma, cinsel saldırı, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, özel hayatın ihlali ve silahla yaralama” suçlarından Kocaeli 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın karar duruşması gerçekleştirildi. Duruşmaya tutuklu sanık Halil Zorlutuna’nın yanı sıra, önceki duruşmada tutuklanan Ümit Y. da katıldı.

Şikayetçi M.Y., sanıkların en ağır cezayı almalarını talep ederken, sanık Ümit Y. suçlamaları reddetti. Ümit Y., “M.Y.’ye hiçbir zaman zarar vermedim, ona tokat atmadım. Halil bana, M.Y.’nin gerçek karakterini eşine göstermek için video çekmemi istedi. Ayrıca, M.Y.’nin malına da zarar vermedim” şeklinde savunma yaptı. Halil Zorlutuna ise, “Alacağım cezaya razıyım, yaptıklarım için pişmanım” ifadelerini kullandı.

Mahkeme Kararını Açıkladı

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Halil Zorlutuna’nın ‘Cinsel saldırı’ suçundan 19 yıl 6 ay, ‘Kasten yaralama’ suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan 8 yıl 5 ay 7 gün, ‘Yağma’ suçundan 14 yıl, ‘Dolandırıcılık’ suçundan 5 yıl ve 2 bin 400 TL, ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçundan 3 yıl, ‘Hakaret’ suçundan ise bin 340 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Heyet, tutuklu sanık Ümit Y.’yi ‘Yağma’ suçundan 14 yıl, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan 6 yıl, ‘Dolandırıcılık’ suçundan 5 yıl ve 2 bin 400 TL para cezası, ‘Özel hayatın gizliliği’ suçundan 4 yıl, ‘Kasten yaralama’ suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanık F.Z.’ye ise ‘Yağma’ suçundan 7 yıl, ‘Kasten yaralama’ suçundan da 1 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası verildi. Ayrıca, heyet F.Z. hakkında yurt dışı yasağı tedbirinin uygulanmasına karar verdi.

İzmit’te Cinsel Saldırı ve Şantaj Davası: Mahkemede Şok Edici İddialar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!