1. Haberler
  2. Gündem
  3. Van’da Gösteri Yürüyüşleri ve Toplantılar 5 Gün Süreyle Yasaklandı

Van’da Gösteri Yürüyüşleri ve Toplantılar 5 Gün Süreyle Yasaklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Valiliği’nden Gösteri Yürüyüşü ve Toplantılar İçin Yasaklama Duyurusu

Van Valiliği, il genelinde gösteri yürüyüşleri ve açık hava toplantılarının 5 gün süreyle yasaklandığını açıkladı. Valilikten yapılan resmi açıklamada, Anayasa ve yasalarda öngörülen sınırlama ve yasaklama şartlarının doğrudan ve açıkça oluştuğu değerlendirilen eylem ve saldırıların önlenmesinin amaçlandığı vurgulandı.

Açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasının yanı sıra, terör örgütlerinin planlarının boşa çıkarılması, suç işlenmesinin önlenmesi ve temel hak ile özgürlüklerin korunmasının önemine dikkat çekildi. Ayrıca, şiddet olaylarının engellenmesi amacıyla alınan önlemler hakkında bilgiler verildi. Şu ifadeler yer aldı:

  • Yasaklama Süresi: Van ili coğrafi sınırları içinde 9-13 Ekim tarihleri arasında, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşleri, açık hava toplantıları, kapalı yer toplantıları, basın açıklamaları, oturma eylemleri ve anket yapılması gibi tüm faaliyetler yasaklanmıştır.
  • Diğer Yasaklanan Faaliyetler: Çadır ve stant kurulması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ile her türlü protesto eylemi de yasak kapsamındadır.
  • Giriş ve Çıkışlara Kısıtlama: Belirtilen tarihler arasında, ilçelerden ve çevre illerden bireysel ya da toplu olarak ilimize giriş ve çıkış yapması muhtemel şahıs ve grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesinin (c) fıkra hükümleri gereğince ilimiz ve ilçelerimize girişlerine ve bu kapsamda belirtilen yerlere geçişler için başka illerden gelerek il güzergâhının kullanılmasına izin verilmemesi kararı alınmıştır.

Açıklamada, alınan tedbirlerin, kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşların güvenliğinin temin edilmesi amacıyla hayata geçirildiği ifade edildi.

Van’da Gösteri Yürüyüşleri ve Toplantılar 5 Gün Süreyle Yasaklandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!