1. Haberler
  2. Gündem
  3. DEM Parti’den Abdullah Öcalan için Af Talebi

DEM Parti’den Abdullah Öcalan için Af Talebi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti’den Kritik Yasa Teklifi

Son günlerde gündemi meşgul eden anayasa değişikliği planı öncesinde, “İktidar yeni bir oyun kurup, barış süreci zeminini hazırlıyor” yorumlarına DEM Parti’den yanıt geldi. Parti, bu kapsamda “Pratik adım atılsın” talebinde bulundu. Şimdi ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kritik bir yasa teklifi sunuldu. Bu teklif, 30 bin kişinin katili olarak bilinen Abdullah Öcalan için af talep ediyor.

DEM Parti’nin önerisiyle, terör suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olan ve cezaevinde 25 yıl geçirenlerin tahliye edilmesi gündeme geldi. Abdullah Öcalan, 16 Şubat 1999 tarihinden bu yana İmralı Cezaevi’nde bulunuyor ve bu süre zarfında ağırlaştırılmış müebbet cezasının infazını tamamlamış durumda.

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli tarafından hazırlanan bu teklif, Meclis Başkanlığı’na sunulmuş olup, “Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının infazında 25. yılda koşullu salıverme” talebini içeriyor. Teklifin gerekçesinde, 2002 yılında idam cezasının kaldırıldığı ve yerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının getirildiği hatırlatıldı. Gerekçede şu ifadelere yer verildi:

  • ZAMANA YAYILMIŞ ÖLÜM CEZASI: “Ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü, cezaevinde 30 yılını iyi halli geçirirse koşullu salıverme hakkından yararlanabilmektedir. Ancak, terör ve devletin güvenliğine karşı işlenen anayasal suçlar kapsamında hükümlüler, bu salıverme hakkından faydalanamamaktadır. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının infaz koşulları, hükümlüyü toplumdan tamamen dışlayarak adeta imha etmektedir. Cezanın, ölene kadar tek başına ve tek kişilik hücrede infazı, infaz koşullarının ağırlığı nedeniyle insanlık dışı bir uygulama olarak değerlendirilmektedir. Ağırlaştırılmış müebbet cezası, aslında uzatılmış ve zamana yayılmış bir ölüm cezasıdır.”

YENİ MADDE: Teklif ile Terörle Mücadele ve Ceza-Güvenlik Tedbirleri Kanunlarında önemli değişiklikler öngörülmektedir. Bu yasaya, “Haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilenlerin veya ölüm cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse dönüştürülenlerin cezalarının infazının 25. yılından itibaren, koşullu salıverilme değerlendirmesi yapılır” hükmü eklenmektedir.

DEM Parti’den Abdullah Öcalan için Af Talebi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!