1. Haberler
  2. Dünya
  3. Milton Kasırgası Florida’da Yıkıma Yol Açtı

Milton Kasırgası Florida’da Yıkıma Yol Açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri’nde Korkutan Kasırga: Milton

Amerika Birleşik Devletleri'nde Korkutan Kasırga: Milton

Amerika Birleşik Devletleri, “Yüzyılın Kasırgası” olarak nitelendirilen Milton Kasırgası ile sarsılıyor. Florida’nın batı kıyılarına Kategori 3 seviyesinde ulaşan bu şiddetli kasırga, Siesta Key bölgesinde karaya çıktı. Rüzgar hızının karaya çıktığı anda saatte 205 kilometreye ulaştığı bildirildi. Ancak, bir süre sonra kasırga hız kaybederek Kategori 2 seviyesine düşerken, rüzgar hızı da saatte 165 kilometreye geriledi.

Milton Kasırgası Florida'da Yıkıma Yol Açtı

Milton Kasırgası, Florida genelinde büyük bir yıkıma neden oldu. Şiddetli rüzgarlar ve hortumlar sonucu en az 125 ev ciddi hasar gördü. Ayrıca, yaklaşık 1,5 milyon ev ve iş yeri elektriksiz kaldı. Uzmanlar, Florida’nın kıyı bölgelerinde deniz seviyesinin 4 metreye kadar yükselebileceğini öngörüyor.

Milton Kasırgası Florida'da Yıkıma Yol Açtı

Olağanüstü Hal İlan Edildi

Florida Valisi Ron DeSantis, kasırgadan etkilenen 51 ilçe için olağanüstü hal ilan etti. Başkan Joe Biden ise, kasırga nedeniyle federal afet ilanını onaylayarak bölgeye gerekli yardımların ulaştırılması için tüm kaynakların seferber edildiğini duyurdu. Vali DeSantis, şu an tahliye yapmanın son derece tehlikeli olduğunu belirterek, halkı güvenli bölgelerde kalmaya davet etti.

Zorunlu Tahliyeler Başladı

Tampa Körfezi ve çevresindeki birçok bölgede zorunlu tahliyeler başlatıldı. Yetkililer, kasırganın neden olacağı şiddetli rüzgarlar ve su baskınları sebebiyle halkı hızla güvenli bölgelere tahliye etmeye çalıştı. Barınaklara akın eden Florida sakinleri, özellikle okul binalarına dönüştürülen geçici sığınaklarda yer bulmak için çaba gösterdi. Yetkililer, bölgedeki sel riski ve kasırga nedeniyle su baskınlarının hayatı tehdit edebileceği konusunda halkı uyardı.

Milton Kasırgası Florida'da Yıkıma Yol Açtı

Hayati Tehlike Devam Ediyor

Meteoroloji uzmanları, kasırganın merkezinden 30-40 kilometre güneydeki alanların en ağır darbeyi alacağını açıkladı. Florida’nın geniş bir bölgesinde tehlikenin devam ettiğine dikkat çeken uzmanlar, Milton Kasırgası’nın etkilerinin daha uzun bir süre hissedileceğini vurguladı.

Kaynak: Sözcü

Milton Kasırgası Florida’da Yıkıma Yol Açtı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!