1. Haberler
  2. Gündem
  3. TBMM’de Kadına Yönelik Şiddet Üzerine Genel Görüşme Önerisi

TBMM’de Kadına Yönelik Şiddet Üzerine Genel Görüşme Önerisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurul’da Kadına Yönelik Şiddet Üzerine Genel Görüşme Önerisi

TBMM Genel Kurul'da Kadına Yönelik Şiddet Üzerine Genel Görüşme Önerisi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, Demokrasi ve Progressif Parti (DEM Parti) tarafından “kadına yönelik şiddetin nedenleriyle ilgili genel görüşme açılması” amacıyla bir grup önerisi sunuldu.

Kürsüye Kefen Astı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Semra Dinçer, kürsüye katledilen kadınlar ve çocukların isimlerinin yazılı olduğu bir kefen astı. Dinçer, kadın cinayetleri ile ilgili konuşurken kürsüyü yumruklayarak duygusal bir tepki gösterdi.

“Kadınlar Bu Kefeni Çantalarında Taşıyorlar”

Dinçer, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Binlerce kadın ve çocuk, sizin yüzünüzden bu kefeni giydi. Bu ülkede eşikten beşiklerine kadar her gün kadınlar ve çocuklar hunharca katlediliyor. Sizin uyguladığınız cezasızlık politikaları sonucunda 22 yıldır kadınlar bu kefeni çantalarında taşımak zorunda kaldılar. Bu kefeni, kadınların kaderi haline getirdiniz. Cezaevinden firar eden ve Ceren Özdemir’i katleden caniyi yakalayabilseydiniz, bugün Ceren hayatta olacaktı. Ancak ceza adaletini ortadan kaldırdınız. Kadın katilleri, kimden ve nereden cesaret alıyorlar? Kadınlara ‘sürtük’ diyen zihniyetinizden ve onları hedef alan söylemlerinizden mi alıyorlar? Bu ülkede kadınlar katledilirken sizler sustunuz.”

Bu olay, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin boyutlarını ve bu konudaki toplumsal duyarlılığın artırılması gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Sözcü

TBMM’de Kadına Yönelik Şiddet Üzerine Genel Görüşme Önerisi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!