1. Haberler
  2. Gündem
  3. Diyarbakır Hani’de Polis Memurunun Cinayeti: 16 Yaşındaki Sanığın Yargı Süreci

Diyarbakır Hani’de Polis Memurunun Cinayeti: 16 Yaşındaki Sanığın Yargı Süreci

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Hani İlçesi’nde Yaşanan Olay

3 Eylül 2023 tarihinde Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, polis memuru Mehmet Veysi Egin’i av tüfeğiyle öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan K.D. (16) hakkında Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılama süreci devam etti. Mahkemede yapılan duruşmada, K.D. ifadesinde dikkat çeken ayrıntılara yer verdi.

K.D., cinayetten bir gün önce polisin evini, tanımadığı arkadaşlarının taşladığını belirtti. Olay günü, babasına sigara almak için markete gittiğinde polisle karşılaştığını ve kendisine evini taşlayan çocuklardan biri olup olmadığını sorduğunu ifade etti. K.D. şunları söyledi:

“Beni tokatlayınca sinirlendim ve silahımı almak için eve gittim. Tüfeğimi alıp evden çıkınca annem ‘Yetişin, tutun’ diye bağırdı. Polisi bakkalın yanında görünce tüfeğimi ona doğrulttum. Amacım onu öldürmek değil, korkutmaktı. O da bana silah doğrulttu. Sonrasında polisin babası olay yerine gelerek tüfeği elimden alıp polise verdi ve ‘Tüfeği kır’ dedi. Polis, tüfeğin dipçiğini yere vururken ateş aldı ve kazayla kendini vurdu.”

Şehit Polisin Babası ve Ailesinin İfadeleri

Şehit polisin babası Hasan Egin, ifadesinde olayın arka planını anlatırken, “Oğlum öldürülmeden bir gün önce evimizi 8-9 kişi taşladı. Önce sözlü hakaretlerde bulundular, yarım saat sonra tekrar taşladılar. Oğlum üç gün izne gelmişti. Evimizi taşlayanlar, ilçede terör eylemleri yapan kişilerdi. Niyetleri oğlumun polis olması nedeniyle onu rahatsız etmekti. Oğlum markete gitti, geç kalınca onu kontrol etmeye gittiğimde K.D.’nin elindeki tüfeği oğluma doğrulttuğunu gördüm. Silahı ateşledi ve oğlum karnından vurularak yere düştü. Evimizi taşlayan grubun lideri de oğlumu öldüren K.D.’dir.” dedi.

Polisin kardeşi İsmail Egin ise, “Ağabeyimi öldüren sanığı, ilçede okul, cami ve kamu malına zarar vermek, terör örgütü propagandası yapmaktan tanıyorum. Gece evimizi taşlayarak bizi dışarı çekmeye çalışıyorlardı, ama biz çıkmadık. Babam ve ağabeyim, bu kişilerin toplandığı mahalledeki kahvehaneye giderek kim olduklarını sordu ve uyarıda bulundu. Camiye de zarar verdikleri için 6 tane kamera taktırdık. Olaydan bir gün önce cami kameralarının da kırıldığını fark ettim. Ağabeyim polis olduğu için evimizi hedef aldılar.” diye konuştu.

Sanığın Ailesinin Açıklamaları

K.D.’nin babası Abdullah Demirbaş, Kuyular Köyü’nde yaşadıklarını ve olay sonrasında jandarmanın kendilerini köyden güvenlik nedeniyle çıkardığını, dolayısıyla köye bir daha dönmediklerini belirtti. Oğlunun kullandığı av tüfeğinin kendisine ait olduğunu ve domuz avı için bulundurduğunu ileri sürdü.

Mahkeme Kararı

Mahkeme, sanığın polisi hedef aldığını, ancak tüfeğin elinden alındığı için eylemini tamamlayamadığını vurguladı. Olay esnası ve sonrasındaki hareketler göz önünde bulundurularak, amacının polisi öldürmek olduğunun dinlenen tanık ifadeleri ve delillerle sabit olduğu belirtildi. Sanık, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak suçun teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle cezası 9 yıla indirildi. Suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu için ceza 6 yıla düşürüldü. Cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri lehine dikkate alarak, son olarak 5 yıl hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi. Polisin ailesi, bu karara karşı istinafa başvurdu.

Kaynak: Sözcü

Diyarbakır Hani’de Polis Memurunun Cinayeti: 16 Yaşındaki Sanığın Yargı Süreci
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!