1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara’da Şiddet Olayı: Sinem T.’nin Duruşmasında Gelişmeler

Ankara’da Şiddet Olayı: Sinem T.’nin Duruşmasında Gelişmeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da, ayrıldığı eşi Sinan Özçelik tarafından çocuklarının gözleri önünde 7 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Sinem T., Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada şunları ifade etti: “Benim hayati tehlikem var. Çocuklarımla huzurlu bir yaşam sürmek istiyorum. Sokakta çocuklarımla rahatça dolaşabilmek istiyorum. 10 gün yoğun bakımda kaldım. Tutukluluk halinin devamını talep ediyorum.” Sanık Sinan Özçelik ise, “Ben pişmanım fakat benden korkuyor. Eğer tahliye olsaydım, o 10 gün içinde istemesem de onu öldürmez miydim? Medya baskısıyla tutuklandım.” şeklinde savunma yaptı. Mahkeme, tutuklu sanık Sinan Özçelik’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Olayın Ardında Yatan Gerçekler

Sinem T., güzellik merkezinde çalışmaktaydı ve 2 yıl önce eşi Sinan Özçelik ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmıştı. Özçelik, geçen yıl 24 Ekim 2023’te kızlarıyla görüştükten sonra, onları teslim etmek için buluştuğu Sinem T.’yi vücudunun 7 yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Sinem T., 10 gün yoğun bakımda kalmasının ardından tedavi edilerek sağlığına kavuştu. Sinan Özçelik, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yargılandığı 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan 3’üncü duruşmada olaydan 9 ay sonra tahliye edildi. Ancak, Sinem T.’nin itirazı üzerine yeniden tutuklandı.

Medya ve Duruşma Süreci

Davanın beşinci duruşması gerçekleştirildi. Duruşmaya katılanlar arasında Sinem T. ve avukatı Gamze Özçelik ile tutuklu sanık Sinan Özçelik ve avukatı Barış Bilgin Dilmen de yer aldı. Duruşmanın başında söz alan sanık Sinan Özçelik, basın mensuplarına yönelik olarak “Yalan yazıyorlar. Burada kayıt altına almalarını istemiyorum.” dedi, fakat Mahkeme Başkanı bu talebi reddetti.

Duruşmada dosyaya sunulan Sosyal İnceleme Raporu ve Sinem T.’nin yüzündeki yara izlerine dair Adli Tıp Kurumu raporu hakkında beyanlar alındı. Sosyal İnceleme Raporu’nda, çocuklarının kolayca manipüle edilebileceği belirtildi. Sanık avukatı Dilmen, “Sinem T. yargılama sürecinde TV kanallarına çıkarak ‘Ben TV kanallarına çıktıktan sonra sanık tutuklandı’ dedi.” şeklinde savunma yaptı. Ayrıca, Sinem T.’nin bıçak yarasının iç kanamaya neden olmadığını belirten raporu gerekçe göstererek, şiddetli bir saldırı olmadığını savundu.

Mahkeme ve Savunmalar

Avukat Dilmen, “Sanığın kaçma şüphesi yoktur. Sayın mahkemenizden 12 Temmuz’daki duruşmanızı yinelemesini bekliyorum.” dedi. Sinem T.’nin avukatı Gamze Özçelik ise, “Sanığın tutukluluk halinin devamını istiyoruz. Sanığın kaçma şüphesi yok denilse de, başka bir dosyada aldırdığımız uzaklaştırma kararı kapsamında elektronik kelepçe takılması gerekirken polisler sanığa ulaşamamıştır.” ifadelerini kullandı. Sinem T., “Benim hayati tehlikem var. Çocuklarımla huzurlu bir hayat istiyorum.” şeklinde durumu özetledi.

Son Gelişmeler

Mahkeme Başkanı, “Elektronik kelepçe bu dosyanın konusu değil.” diyerek uyarıda bulundu. Sinan Özçelik ise, “Muhtemelen sahte Instagram hesabı açan da kendileridir. Bu araştırılsın.” şeklinde savunmasını sürdürdü. Sinem T. ise, “10 gün yoğun bakımda kaldım. Tutukluluk halinin devamını istiyorum.” diyerek tekrar talep etti. Sinan Özçelik, “Medya baskısıyla tutuklandım. Elektronik kelepçe takılsın, tüm adli kontrol şartları uygulansın. Ben çocuklarımı almak istiyorum.” dedi.

Tarafların beyanlarının ardından savcılık, tutuklu sanık Sinan Özçelik’in tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 6 Kasım 2024 saat 09.45’e erteledi.

Kaynak: Sözcü

Ankara’da Şiddet Olayı: Sinem T.’nin Duruşmasında Gelişmeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!