1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mısır İthalatında Yeni Tarife Kontenjanı Düzenlemesi

Mısır İthalatında Yeni Tarife Kontenjanı Düzenlemesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından alınan yeni bir karar ile mısır ithalatına yıl sonuna kadar geçerli olmak üzere 1 milyon tonluk, %5 gümrük vergili tarife kontenjanı (kota) tanımlanmıştır. Bu karar, mısır ithalatında uygulanacak tarife kontenjanının dağıtımına ilişkin esasları belirleyen tebliğ ile birlikte Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanmıştır.

Mısır ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına dair tebliğe göre, tarife kontenjanının dağıtımı, beyanname sırasına göre tahsis yöntemi ile gerçekleştirilecektir. Gümrük beyannamesinin tescil anında, ilgili muafiyet kodunun seçilmesi suretiyle tarife kontenjanından yararlanılacağına dair beyan, başvuru niteliğinde olacaktır. Ayrıca, bir gümrük belgesi kapsamında en fazla 10 bin ton kota kullanılabilecektir.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ticaret Bakanlığı, bu karar hakkında yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Anılan düzenleme ile mısır üreticisi çiftçimizin zarar görmeyeceği, mısırda arz-talep dengesinin sağlanacağı ve gıda sektöründe oluşabilecek spekülatif fiyat hareketlerine karşı tüketicinin korunacağı şekilde, mısırda yerli üretimin tüketimi karşılamada yetersiz kaldığı miktarın yalnızca 1 milyon tonluk kısmı için 31 Aralık 2024 tarihine kadar kullanılmak üzere %5 oranında gümrük vergili tarife kontenjanı açılmıştır.”

Bakanlık açıklamasına göre, ilgili dönemde 1 milyon tonun üzerinde yapılacak ithalatlarda gümrük vergisi %130 oranında uygulanmaya devam edecektir.

Kaynak: Sözcü

Mısır İthalatında Yeni Tarife Kontenjanı Düzenlemesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!