1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump’ın Çin’den İthal Ettiği İncillerin Gizemi

Trump’ın Çin’den İthal Ettiği İncillerin Gizemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD basınında yer alan haberlere göre, Çin’in doğusundaki Hangzhou kentinde bulunan bir matbaa şirketi, şubat ayının başından mart ayının sonuna kadar Amerika Birleşik Devletleri’ne yaklaşık 120 bin İncil gönderdi. Gümrük verilerini analiz eden veri tabanları, bu sevkiyatların toplam değerinin yaklaşık 342 bin dolar (yaklaşık 11 milyon 705 bin lira) civarında olduğunu ortaya koyuyor. Bu da her bir İncilin maliyetinin 3 dolardan (102,6 lira) daha az olduğunu gösteriyor.

Öte yandan, Trump’ın “Tanrı ABD’yi Korusun” başlıklı İncil setinin en düşük fiyatı 59,99 dolar (yaklaşık 2 bin 53 lira) olarak belirlenmiş durumda. Bu durumda, söz konusu İncil setinin potansiyel satış gelirinin yaklaşık 7 milyon dolar (239 milyon 550 bin lira) olabileceği hesaplanıyor.

Donald Trump, yıllar boyunca Çin’i Amerika’nın ekonomik büyümesinin önünde bir engel olarak göstermişti. Başkanlık dönemi boyunca, Çin’den ithal edilen ürünlere yüksek gümrük vergileri getirdi ve tekrar seçilmesi halinde daha sıkı tedbirler alacağına dair uyarılarda bulundu. Kovid-19 salgınını Çin’e mal eden Trump, mayıs ayında binlerce Çinli göçmenin bir “ordu” oluşturarak Amerika’ya saldırmak için ABD’ye akın ettiğini iddia etmişti.

Trump’ın sattığı İncillerin Çin ile bağlantısı daha önce rapor edilmemişti. Trump, Pekin’i birçok kez ABD’nin ekonomik çıkarlarını tehlikeye atmakla ve haksız ticaret uygulamaları yapmakla suçladı. Ancak, Çin karşıtı sert söylemleriyle bilinen Trump’ın İncillerini Çin’de bastırması, birçok soru işaretini beraberinde getirdi. Trump’ın seçim kampanyası, bu konuda gelen sorulara yanıt vermekten kaçındı.

Trump’ın İncil setinin 70 bin nüshalık en büyük ve en son sevkiyatı, 28 Mart’ta Los Angeles Limanı’na ulaştı. Bu süreçte Trump, İncilleri satmak amacıyla ünlü şarkıcı Lee Greenwood ile ortaklık kurarak birlikte bir video yayınladı. Videoda Trump, Greenwood’un “Tanrı ABD’yi Korusun” isimli şarkısından esinlenerek izleyicileri İncil satın almaya çağırdı ve “Bu İncil, Amerika’da geri getirmemiz ve Amerika’yı yeniden büyük yapmamız gereken en büyük şeyin dinimiz olduğunu hatırlatıyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Trump’ın Çin’den İthal Ettiği İncillerin Gizemi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!