1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin TBMM Komisyonu Kuruyor

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin TBMM Komisyonu Kuruyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin TBMM Hareket Geçti

Son zamanlarda artan kadına yönelik şiddet ve vahşet olaylarının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) harekete geçti. Kadına karşı şiddetin derinlemesine araştırılması amacıyla bir komisyon kurulması planlanıyor.

Ortak Önerge Verilecek

Bugün TBMM Genel Kurulu’nda, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrasi ve Progress (DEM) Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İYİ Parti ve Saadet Partisi grupları tarafından kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin bir araştırma komisyonu kurulması için ortak bir önerge sunulacak.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan, önergenin görüşmelerinde, kadına yönelik şiddetle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında önemli değerlendirmelerde bulunacak. Ayrıca, gruplar adına yapılacak konuşmalarda, kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair siyasi partilerin görüşleri ve önerileri aktarılacak.

Genel Kurulda alınacak karar doğrultusunda kurulması planlanan bu araştırma komisyonu, özellikle son dönemde artan şiddet olaylarının toplumsal etkilerini inceleyecek. Komisyon, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için gerekli acil tedbirlerin alınması, iş hayatında kadınlara yönelik mobbingin engellenmesi ve kadın haklarının güçlü bir şekilde korunması gibi önemli konularda çalışmalar gerçekleştirecek.

Araştırma komisyonu, gerçekleştirdiği çalışmaların sonunda kapsamlı bir rapor hazırlayarak, bu raporu TBMM Genel Kurulu’na sunacak.

Kaynak: Sözcü

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin TBMM Komisyonu Kuruyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!