1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ulaş Karasu’dan Discord Erişim Engeline Tepki ve İnternet Sorunları

Ulaş Karasu’dan Discord Erişim Engeline Tepki ve İnternet Sorunları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaş Karasu’dan Discord Erişim Engeline Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, iletişim platformu Discord’a getirilen erişim engeline dair önemli açıklamalarda bulundu. Karasu, “Kapatalım gitsin” anlayışıyla bu sorunların çözülemeyeceğini vurguladı ve bu konudaki birimlerin çoğaltılması, takip ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısına, Ankara Garı önündeki terör saldırısında yaşamını yitirenleri anarak başlayan Karasu, internetin herkes için kaliteli, güvenli ve uygun fiyatlı bir hizmet olması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye’deki internet hizmetinin yetersiz ve maliyetinin yüksek olduğunu savunan Karasu, ülkenin internet hızının 161 ülke arasında 106. sırada yer aldığını belirtti.

“7 YIL GEÇTİ, HIZ HÂLÂ 42 MEGABİT”

  • Karasu, AKP iktidarının 2017 yılında 100 megabit hızında internet hedefi koyduğunu hatırlatarak, “Bu hedefin üzerinden 7 yıl geçti. Hedefi koyan dönemin bakanı Ahmet Arslan’ın üzerinden tam üç bakan değişti. Ancak Türkiye’nin internet hızı hala 42 megabit seviyesinde” dedi.
  • Yavaş interneti kullanan ülkeler arasında Venezuela ve Bangladeş gibi ülkelerin bulunduğunu da kaydetti.
  • Türkiye’de 100 Mbps internetin ortalama aylık fiyatının 483 lira olduğunu belirten Karasu, “Taahhüt süresi dolan vatandaşlar, paket yenileme işlemleri sırasında yüzde 300’ü bulan zamlarla karşılaşmaktadır” dedi.
  • Ayrıca, önceki yıllarda 24 ay olan tarife taahhüt sürelerinin 12 aya indirildiğini ifade etti.

“CAYDIRICI CEZALAR VERİLMELİ”

Ulaş Karasu, telekomünikasyonda uygun fiyatın ancak rekabetçi bir pazar ve güçlü bir altyapıyla sağlanabileceğini, ancak altyapı yatırımı yapmak isteyenlere engel çıkarıldığını savundu. Devletin pahalı hizmet sunan şirketlere karşı vatandaşları korumadığını ileri sürdü.

İfade ve internet özgürlüğü alanında faaliyet gösteren Free Web Turkey sitesinin, Türkiye’deki resmi kurumlarda kayıtlı vatandaşların kişisel verilerinin çalındığı yönündeki iddialarını da gündeme getiren Karasu, kişisel verilerin sanal platformlarda yayıldığını ve hükümetin bu konuda herhangi bir önlem almadığını öne sürdü. Bu bağlamda, kişisel verilerin korunmasından sorumlu kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Discord’a getirilen erişim engeline de dikkat çeken Karasu, “Kapatalım gitsin mantığıyla bu sorunlar çözülemez. Bilişim suçlarıyla ilgili yetkinlikler arttırılmalı. Bu konudaki birimler çoğaltılmalı, takip ve denetim mekanizmaları güçlendirilmelidir. Suç işleyenler, nerede olursa olsun tespit edilmeli ve gözlerinin yaşına bakılmadan kalıcı ve caydırıcı cezalar verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü

Ulaş Karasu’dan Discord Erişim Engeline Tepki ve İnternet Sorunları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!