1. Haberler
  2. Gündem
  3. İçişleri Bakanlığı’ndan Mersin KYK Kız Yurdu’ndaki Taciz İddialarına Yanıt

İçişleri Bakanlığı’ndan Mersin KYK Kız Yurdu’ndaki Taciz İddialarına Yanıt

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

İçişleri Bakanlığı, Mersin Müfide İlhan Kız Yurdu’nda bir öğrencinin tacize uğradığına dair ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu vurguladı. Bakanlık, konuyla ilgili olarak “Mersin KYK Kız Yurdu’nda bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığı yönündeki asılsız sosyal medya paylaşımlarını yapan 15 hesap yöneticisi hakkında adli işlem başlatılmıştır.” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • EMG Siber Daire Başkanlığı, Mersin KYK Kız Yurdu’nda yaşanan durumla ilgili sosyal medya paylaşımlarını tespit etti.
  • Mersin Valiliği koordinasyonunda emniyet birimleri ve öğrenci yurdunda görevli ekipler derhal olay yerine intikal etti.
  • Öğrencilerle yapılan bire bir görüşmelerde, sosyal medyada iddia edildiği gibi herhangi bir mağduriyetin ya da olayın yaşanmadığı anlaşılmıştır.

Bakanlık, bu tür provokatif sosyal medya paylaşımlarını yapan 15 hesapla ilgili olarak “Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçu kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldığını ve EGM Güvenlik Daire Başkanlığı’nın 15 hesap yöneticisi hakkında işlemlere başladığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, siber devriyelerin sosyal medyadaki siber zorbalıklar, sapkın düşünce akımları ve kadına yönelik şiddet eğilimleri ile mücadele ettiği gibi, yalan bilgileri yayarak dezenformasyon yapanlarla da etkin bir şekilde mücadele ettiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Mersin Müfide İlhan Kız Yurdu’nda bir öğrencinin tacize uğradığı iddiaları gündeme gelmişti. Bu durum sonrası öğrencilerin sokağa çıkarak eylem yapması üzerine valilikten bir açıklama yapılmıştı.

Sonuç olarak, İçişleri Bakanlığı, halkın güvenliğini tehdit eden her türlü eylemle kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, kanunların verdiği yetki çerçevesinde internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütmektedir.

İçişleri Bakanlığı’ndan Mersin KYK Kız Yurdu’ndaki Taciz İddialarına Yanıt
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!