1. Haberler
  2. Magazin
  3. Kayra Sır’ın Hayalleri ve İnci Taneleri’ndeki Rolü

Kayra Sır’ın Hayalleri ve İnci Taneleri’ndeki Rolü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayıp Hayallerin Peşinde: Kayra Sır ve İnci Taneleri

Kayıp Hayallerin Peşinde: Kayra Sır ve İnci Taneleri

Kanal D ekranlarında Perşembe akşamları izleyiciyle buluşan İnci Taneleri‘nde, ‘Hatice’ karakterini canlandıran genç yetenek Kayra Sır, hayallerinden ve geleceğe dair planlarından bahsetti. Hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok eğitim alan Kayra Sır, kariyerinin nasıl başladığını ve gelişimini samimiyetle paylaştı.

“Eğitim sürecim epey küçük yaşlarda başladı” diyen Kayra Sır, “İki yaşında çekilmiş bir fotoğrafım var. O yaşta, iki koltuk arasındaki boşlukta kendi kendime bacak açıyormuşum. Ailem bu durumu görünce endişelenip beni doktora götürdü. Doktor da, korkulacak bir şey olmadığını, aslında jimnastiğe yatkınlığımın olduğunu belirtti. Bu olay sonrasında dört yaşında jimnastik derslerine başladım. Altı yaşında ise daha çok baleye ve müziğe yöneldim. Piyano eğitimleri almaya başladım ve London College of Music’in seviye sınavlarında son aşamalara geldim. Üçüncü sınıfta Mimar Sinan Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı bale bölümünü kazandım. Dördüncü sınıfta ise tam zamanlı olarak Mimar Sinan Devlet Konservatuarı’na girdim ve eğitimime tamamen orada devam ettim. Okulum aracılığıyla Varna’da birçok uluslararası festivale katıldım ve dans dünyasının önemli isimlerinden, örneğin Aurora Bosch’tan ders alma şansım oldu. Aslında bale sayesinde tiyatro ile tanıştım. Dansçı ablalarımın tavsiyesiyle çocuk tiyatrosuna dansçı olarak katıldım. Bir gün öğretmenim beni ufak bir role seçti ve böylece oyunculuk serüvenim başladı. Dört yaşında, anaokulundayken bir kısa filmde başrol oynamıştım. İlk deneyimim işte o zamandı.” dedi.

“Komşumuzun Kızı Gibi” Duyguları

Kayra Sır'ın Hayalleri ve İnci Taneleri'ndeki Rolü

“İnci Taneleri”ne dair duygularını da paylaşan Kayra Sır, “Hatice” karakterini ilk okuduğunda büyük bir heyecan duyduğunu belirtti. “Bir karakteri bu kadar derin bir şekilde canlandırabileceğim için çok mutluydum. İnsanlardan aldığım yorumlar da oldukça samimi ve içtendi. Genellikle, ‘Evimizin hizmetlisinin bu kadar derin bir hikâyesinin olduğunu daha önce bir dizide görmemiştik.’ ya da ‘Tam evimizin, mahallemizin, komşumuzun kızı gibi bir his veriyorsun.’ gibi cümleler duyuyorum. Birinci sezon boyunca en çok ‘Kızı sen misin? Söyle ya, biz kimseye söylemiyoruz.’ veya ‘Biliyorsun da söylemiyorsun!’ gibi yorumlar aldım. Şu an “İnci Taneleri”nde yer aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.” diye ekledi.

İnci Taneleri, ikinci sezonuyla bu akşam Kanal D’de izleyicileriyle buluşacak.

Kayra Sır’ın Hayalleri ve İnci Taneleri’ndeki Rolü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!