1. Haberler
  2. Magazin
  3. Semih Çelik’in Katledilen Arkadaşları Üzerine Ünlülerin Tepkileri

Semih Çelik’in Katledilen Arkadaşları Üzerine Ünlülerin Tepkileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Semih Çelik’in Vahşice Katledilen Arkadaşları Üzerine Ünlü İsimlerden Tepkiler

Semih Çelik'in Vahşice Katledilen Arkadaşları Üzerine Ünlü İsimlerden Tepkiler

19 yaşındaki Semih Çelik tarafından vahşice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in trajik ölümü, tüm Türkiye’yi derin bir üzüntüye boğdu. Genç yaşta hayattan koparılan bu iki gencin ölümü, toplumda büyük yankı uyandırırken, magazin dünyasının bu konudaki görüşleri de merak konusu oldu. Bu ünlüler arasında, Şevval Sam’ın yorumları dikkat çekti.

Şevval Sam, kendisine yöneltilen bir soruya verdiği yanıtla sosyal medyada gündem oldu. Ünlü sanatçı, “Hiç kötü şeylerden bahsetmeyelim. Ne olur hiç girmeyin, çok saçma oluyor ya, yapmayın ne olur. Zaten kanayan yara, bu gece değil,” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu sözleri, birçok kişi tarafından eleştirildi ve tartışmalara yol açtı.

Sam, Instagram hesabından bu konuyla ilgili daha kapsamlı bir açıklama yaptı. Yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Herkese merhaba. Ben, başta kadın, çocuk ve hayvan hakları olmak üzere toplumsal olaylar karşısında duruşunu asla değiştirmeyen, rüzgâra göre omurgasını eğmeyen biri olarak konuşuyorum. İki üç gündür yapılan yorumları gördükçe, inanın şaşkınlığım daha da arttı. ‘Ünlüler ne dedi?’, ‘Ne tepki verdi?’ gibi bir telaş, esas konuşulması gereken konunun önüne geçmeye başladı. Kendimi doğru ifade edebilmek adına birkaç gün beklemek istedim.

Öncelikle şu durumu aydınlatmak istiyorum; o akşam, o mecrayı uygun bulmadığım için konuşmak istemedim. Orada geçiştirme yapılacak birkaç cümlenin, üst üste gelen acılı haberlerin ve kurbanlarının çektiği acıya saygısızlık olacağını düşündüm. Eğer benden beklenen süslü cümleler ise bunu hiçbir zaman yapmayacağımın bilinmesini isterim.

Üzerine konuşulması gereken, sistemle ilgili ve bunca acıya sebep olan yapısal problemler, magazin ortamında değil, çözüm odaklı ve dönüştürücü etki yaratacak bir platformda konuşulması gereken çok ciddi konulardır. Özellikle kitlelerin dikkatini çeken bazı kişilerin kendilerine birkaç kurban bulup popülizm yapma çabalarını son derece tehlikeli buluyorum. Bu tür davranışlar, insanları birbirine düşürmekten ve nefreti artırmaktan başka bir işe yaramaz; çözüme dair en ufak bir faydası olmaz.

Biz, tam tersine, el ele verip güçlerimizi birleştirerek bu acıların nasıl son bulabileceği konusunda ciddi bir şekilde konuşmamız gerektiğine inanıyorum. Ben, toplumsal sorumluluğu kalbimde hissetmiş ve üzerime düşen görevi her fırsatta yerine getirmiş olduğuma dair en ufak bir şüphe duymuyorum. Bana haksızlık etmekte bir beis görmeyen toplumsal figürlerin de, daha fazla yapısal sorunları çözmeye dair kafa yormaları gerektiğini düşünüyorum. Umarım kendimi anlaşılır bir biçimde ifade edebilmişimdir.”

Sibel Can’dan da Destekleyici Bir Açıklama

Ünlü sanatçı Sibel Can da, bu olayla ilgili olarak dün bir açıklama yapmıştı. Can, “Manipüle ederek, söylenilen ve anlatılmak istenen şeyi başka anlamlar yükleyerek servis etmek hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır,” sözleriyle eleştirilerini dile getirdi.

Semih Çelik’in Katledilen Arkadaşları Üzerine Ünlülerin Tepkileri
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Sunum ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!